Wednesday, September 26

PLEASE

Please take care of him. Whisper words on his ears, guide him through all this worst, take his hand when he lost. I cant be there and Im useless 


Sunday, September 23

M4

Feels so bad. I really miss my M4. Seriously. Rindu sangat korang. Air mate ni tak boleh behenti tengok video korang tu. Sometimes I wonder, kenapa lah kita semua tak jumpa masa degree. Kenapa mesti jumpa masa Asasi yang sekejap tu? Kenapa mesti rasa sayang tu tumbuh dalam perkenalan yang teramat lah singkat. Kenapa mesti memori memori indah tu terjadi sekejap je sedangkan nak mengenang nya sepanjang hayat. Kenapa mesti kite semua mesti terpisah jauh. Kenapa mesti kite semua susah nak jumpa. And I 100% sure, all girls of M4 feels the same way. Tapi tak tahu lah boys macam mana. All I can say, once M4 selamanya M4. Kite harap, persahabatan ni tak berhenti tengah jalan. Biarlah Group M4 Da Hard Core tu jadi bukti ke 'unite' tan kite dulu. Kalau tak dapat contact dekat phone pon, janji jangan putus dekat Group. And I really hope, satu hari nanti kite semua dapat berkumpul..

Thursday, September 20

Sunday, September 16

HYE

So, harini hari Ahad. A great weekend cheer me this morning with not so heavy rain. Tambah tido sorang malam tadi , memang payah sangat lah nak bangun. So this is my second week here. First week haritu MDS, second week ni dah start class tapi tak berapa nak belajar sangat. So next week for sure my life will absolutely changed. Maka terhimpun lah segala kerja, tutorial, assignment, discussion segala bagai..


Hoping the best for my journey

Masa minggu ni tadi, for sure lah semua orang pon dalam proses kenal mengenali. Tapi when it comes to me, selalu banyak sangat masaalah nak introduce. First of first, my name..

kawan1: Nama awak sape?
saya: Nama kite Nia ^^, (Muka friendly gila)
kawan1: Oh Miaa. Name betul ape?
saya: Eh bukan Mia. Nia. N I A, Niaa.. 
kawan1: Oh name betul ke, ingat kan name tipu. Hehee

Nasib baik Mia. Ade tu lagi dasyat, Niah terus die conclude. Mentang2 saya lahir dekat Sarawak, die ingat lahir dalam Gua Niah ape. Sobsobb:/ Tapi kira okay lah Niah dari Kiah ke, Bedah ke kann. -ah -ah jugak belakang die tu. Boleh jadi what..


Thats me yang dalam gamba suka bajet comel. Bhahaha

Lepastu kalau orang tanye asal mane, saya tak tahu nak jawab macam mane. 

Lecturer: Okay please introduce urself
Me: Assalamualaikum, hello:) Name saye blablablablablablaaaa
Lecturer: Duduk dekat mane?
Me: Saya duduk dekat Penang, tapi saya tak pandai cakap Penang sebab saya bukan orang Penang. Before ni saya duduk dekat Puchong. Dulu pon penah duduk dekat Johor tapi 2tahun je..
Lecturer: Ohhh, awak asal mane?
Me: Miri dekat Sarawak. Mama saya pon orang Sarawak. Tapi saya tak tahu sangat cakap Sarawak. Tapi kalau orang cakap dengan saya, saya faham tapi nak balas balik tu saya tak confident
Lecturer: Haa, okayokay. Awak boleh duduk sekarang

Macam ni lah keadaannye setiap kali lecturer mintak introduce diri. Nak cerita asal mane tu punya lah payah. Sebab kalau cerita sekerat, nanti boleh misunderstood.

 Contoh macam cakap saya duduk dekat Penang je, nanti orang kate saye belagak pulak duduk Penang tapi taknak cakap Penang. Kalau cakap asal Miri, nanti orang fikir rumah saya dekat Miri datang sini naik belon(Kapal terbang). So nak taknak, kena lah explain panjang lebar masa inroduce tu.

Keadaan ni belanjutan bukan masa introduce diri dengan lecturer je, tapi dengan kawan hok baru kenal ni jugak. Bayangkan nak mengexplain pepanjang gitu tiap kali orang tanye. Pasrah


T.T

Okay lah, tu je lah kot. Agak panjang tapi nak jugak cerita sini tak kira. Now already 12noon. Saya nak bersiap, nak keluar cari makan. Biase lah orang bujang kan takde dapur nak masak. Till then, Assalamualaikumm

nota kecil: Rambut banyak gugur :(


Thursday, September 13

Tuesday, September 11

SHAH ALAM

Alhamdulillah dah seminggu saya bergelar Mahasiswa Uitm. Pelajar kepada program Ijazah Sarjana Muda Sains Kejuruteraan Sistem Maklumat or senang cite IS Engineering. Daftar masuk sini 1/9 haritu. So as usual, first week of course lah orientation week. Kalau UiTM, orientation week ni known as MDS which is Minggu Destini Siswa. Bagi saya, kalau boleh MDS ni perkara paling last saya akan join dalam dunia ni after kawat kaki. Kalau boleh lahh:3 Pengalaman MDS memang speachless nak digambarkan. Tapi best lah sebab dapat ramai kawan baru :)

My everything. U too Kak Nia:* I'll make u proud, InsyaAllah

Me with bantal and penyapu beli segera bawah kolej. Haha

Oh, saya ada roomate baru dekat sini. Dulu same Palam jugak. Same lecture hall and same block kolej. Alhamdulillah dapat roomate yang dah kenal even dulu tak berapa nak rapat sangat setakat sembang2 gitu je :3 So heres my new roomate, Wan Nur Zhulianna.

Muka Nia tersangat lah selenge. Tension fesi jerit2 :/

Bayangkan baru hari ke2 dekat sini, dah tido gabung katil. Lepastu tak tutup lampu pulak tu. Penakut gila dua ketul ni siries :3 Oh sepanjang MDS ni saya pon rapat dengan Cno. Cno ni dulu pon Palam jugak tapi dia Asasi Sains. Lepastu nak habis2 MDS baru lah rapat dengan Wani. Wani pon Palam jugak, Asasi Sains. Wani ni bakal doctor tauu. Dia dapat course medic jangan main2. Heww

Ana takde mase ni sebab Ana dapat duduk depan. Sobb *Kiri Wani, tengah Cno

Nampak tak muka saya yang tak cukup tido dekat gamba tu?:3 So semalam dah start kelas. Mula2 daftar bagai lepastu tak ade ape sangat pon. Hari ni baru start belajar. Jadual alhamdulillah tak lah se pack and se busy masa Asasi dulu. Frankly, tak di sangka sangka rupanya dalam class tu ada 4orang budak Palam termasuk saya. 3boys and 1girl which is me. Tapi saya tak kenal. Sedihh

Jadual untuk Sem ni :3

Oh, tak sangka jugak ada 2 orang budak M4 satu faculty dengan saya which is Ahmad Azim dengan Ihsan. Siries rinduuuu sangat dengan diorang semua. Teringin nak gather balik semua budak2 M4:'( Okay taknak sedih2. So! sekarang saya tengah berusaha meng adapt diri dengan keadaan sekitar sebaik mungkin and try to tune my mood kepada mood belajar. Tanam azam and try to fulfill sehabis boleh.

I miss my M4 :(

Okay lah, nak cerita perasaan ni macam mana memang takkan habis lah kan sampai minggu depan pon. But saya nak try update sekerap mungkin sebab susah lah nak compress2 macam ni. Heww. Okay tu je lah kot. Esok kelas 4.30ptg so banyak gila masa. Excited pulak kelas lambat2 macam ni. Hekss. Till then, byebyee

nota kecil: Esok nak pegi hantar Gee fly :)