Tuesday, October 30

29th OCT

Alhamdulillah harini Allah masih lagi beri peluang untuk saya tumpang bernafas dekat dunia ni. Mood meng update hari ni di spoil dengan something yang menggoncang my level of patience. Heww. Tapi Alhamdulillah takde ape yang meletup sebab benda tu takde lah teruk mana pon kan. Adat lah tu orang bagi pendapat. Tak ada pendapat yang salah dalam dunia ni. Semua tu bergantung kepada pemahaman dan nilai moral dalam diri seseorang tu..




So! I had a such wonderful day as usual. Yelah, nama pon dekat rumah kan. Macam biasa lah lunch 2orang dengan Mama, ikut pergi sekolah Amier Mikhail, tolong buat kerja rumah, cubit budak dua ketul tu kecik2, golek2 atas katil, online sampai lebam, tak study, golek2 atas katil lagi and blegh blegh blegh. Benda yang sama, but I enjoyed myself so much. 

Oh! Tadi pergi potong rambut. Haha:3 And bawak budak dua ketul tu jugak. Nak di pendekkan cerita, now my hair dah pendek. Tapi dah nama pon potong rambut, mestilah makin pendek kan. Takkan makin panjang pulak. Okay. And I am so very the much love my new hair :3 Rasa sangat comel lah pulak berimej baru since dah bertahun tak merasa rambut pendek. Haha perasan sumpah. But somehow, I miss my long hair. Rindu rasa sexy masa flip hair *tetiba Okay enough Nia..


Momey :3

So tadi masa tengah makan, saya ada cakap dekat Mama yang kalau ada rezeki nak kerja dekat luar negara. Tapi boleh pulak Mama buat ayat tacing cakap; 'Orang semua nak dekat dengan family, Adik pulak nak jauh2 dengan family. Suka hati lah'  Huww sentap hati siries Mama cakap macam tu. Tapi takpe. Awal lagi nii. Sooner or later siapa tahu kan? :3 Tu pon kalau dapat peluang. Kalau tak dapat, bersyukur lah rezeki Allah bagi dapat dekat mana..

Tu je lah kot untuk harini. Hm untuk Anonynous yang comment in previous entry, mohon ampun mohon maaf. Dalam hidup ni kita tak boleh nak puaskan hati semua pihak. I admitted that. And saya memang jadi kan blog ni sebagai diary online. And  jangan risau, saya hanya coretkan benda2 yang tak berapa nak privacy je. Bukan lah 100% life Nia Aidrena binti Aidrus ni saya tulis dekat sini. But kalau saya nak coret kan 100% pon, thats my problem lah kan. Sendiri cari pasal, sendiri lah tanggung. Betul tak? Maaf kalau ada yang terguris hati. Segala kesilapan datang nya dari saya sendiri, segala yang baik pinjamnya dari Allah swt. Selamat malamm..


Bad tudung day..

nota kecil: Few days left:(


Saturday, October 27

SHRAA

Alhamdulillahhh, dapat jugak saya balik rumah Raya Haji ni. Cuti dalam seminggu lebih macam tu. Ahad minggu depan dah balik. So Im gonna spent my whole week ni se maximum yang boleh dekat rumah. Malas nak update pasal kehidupan buat masa sekarang ni. Rasa macam nothing important to write. I mean, mood nak mengekspresi feeling tu tak ada since masuk degree ni. Maybe sebab busy plus environment baru pulak kan. Mungkin lah kot

Entry kali ni just curahan kata hati. Semalam saya ada terdengar dekat radio pasal kes seorang hamba Allah ni nak saman parents dia sendiri. Al kisah, abang kepada hamba Allah tadi tu which is anak parents dia jugak, terkorban dalam satu accident jalan raya. Malas cakap banyak tapi semua boleh fikir sendiri lah kan. Ada jugak manusia macam tu dalam dunia. Saman parents sendiri sebab adik beradik sendiri meninggal. Tak rasa derhaka ke? Macam mana lah perasaan parents tadi tu kan. Dah lah anak meninggal. Lepastu anak sendiri nak saman. Tak boleh bayang siries


Please stay

Then semalam Mama ada cakap something dekat me and Kak Nia. Alang2 dua2 anak dara dia ada depan mata kan. So ceramah tu panjang sikit lah. But ceramah sekarang dah berbeza dengan yang dulu. Kalau dulu nasihat budak2 je cakap jangan main lari2 tepi jalan, jangan amik kalau orang bagi ais krem, jangan ejek orang and blablabla. Tapi genre ceramah Mama sekarang is more to perasaan and boys. Heww

Banyak benda Mama cakap semalam. Kalau nak type satu2 dekat sini memang sampai besok pon tak habis. Tapi yang paling saya berkenan sangat nak share; 'Lelaki ni kalau dia sayang kita, dia takkan usik kita' Mendalam tau maksud Mama tu. Malas nak hurai, pandai2 lah kita semua fikir sendiri kan;)


us ^^,

Maybe after this I'll stop posting new entry dekat Facebook. Niat nak share dekat FB sebab, hey thats my FB kan. Suka hati lah nak post apa pon. Tapi bukan semua orang suka kalau macam tu. Ada jugak yang cakap; 'Oh yes of coz tu FB kau, tapi kau kena ingat, FB tu tontonan umum. Setiap apa yang kau post, orang lain pon nampak' Actually, tak salah pon setiap apa pendapat orang bagi. Nama pon pendapat kan. Tapi tak semua pendapat tu kita kena ikot sebab bukan senang nak puas kan hati semua pihak

nota kecil: Balik Shah ALam nanti nak nai tren :3

Wednesday, October 17

TINGGI

Saya punya tinggi 163cm je laaaaa.
Mana ada tinggi sangat ponnnnn -.,-
Dah bye

Sunday, October 14

MAMA

Its been a while. Banyak hari jugak tak update blog nih. Lately ni tak tahu kenapa rasa macam tak bersemangat langsung. Rasa tak selera nak makan, rasa lesu, rasa sedih, rasa itu, rasa ini dan segala rasa yang ada. Maybe sebab rindu rumah kot. And I think, Im getting a bit homesick right now. Okay fine bukan a bit, but a trillion homesick. Phew


Yes

So disebab kan dah lama tak update and my fingertip pon dah gatal meroyan nak ber dangdut atas key board, so this gonna be a long entry. First of first;

Today is my one and only Mama's birthday. Happy Birthday Mama! I love you so much and much. Thankyou for everything. Takde perkataan yang mampu di samakan dengan semua penat lelah Mama besarkan kitorang adik beradik selama ni. Okay memang function pon sebenarnya nak wish dekat sini since Mama tak boleh nak baca. But I already wish by texting, post on FB's wall and call her this morning. Ma, Adik sayang Mama:*

Nak jugak:p

Pagi tadi, perkara pertama yang Mama cakap after say thankyou is; Jangan shopping banyak sangat. Haha sentap sekejap serious :3 Since PT pon dah keluar, sebab tu Mama cakap macam tu tu. She knows me very well. Memang lah, nama pon Mama kan. I cant handle my money so well seriously. This is a very big problem and kena tangani secepat yang boleh. Kalau tak, memang susah. Bayangkan, 450 boleh habis within a week. Okay Imma looser. TAPI! Memang banyak benda nak kena bayar okay! Buku lagi, buku lagi, buku lagi, bill electric lagi, bla bla bla..


Miss both of them so much

Next; My condition here. Lately rasa macam tak semangat je. Macam saya cakap awal2 tadi. Yes it is. Memang rasa tak bersemangat and its really affect me sampai orang sekeliling boleh nampak. Kot? Maybe my emotion not really shown tapi boleh nampak lah the way I behave. Ape yang membuatkan saya cakap macam ni. This is because(cewah), ada lah dalam 4,5 orang tegur saya macam ni:


"Nia, nia memang suka jalan sorang2 ke?"

Sebenarnya, I do like jalan sorang2. Memang tak di nafi kan. M4 girls pon tahu saya macam mana. Just dekat sini, rasa lain pulak. Rasa macam pelik. Rasa sedih, rasa lonely(eh?) Maybe sebab new environment kan. So saya tolak tepi je semua tu and live my life here as happy as I could. Settle

Freedom:)

Then, yang lain2 just the common thing. Quiz, results, class etc etc etc just happen as usual. Assignment tak berapa nak banyak lagi alhamdulillah. My weight getting increasing over and over. Sound great tapi agak risau lah jugak. Tapi best tapi risau tapi best. Okay

So tu je lah kot. Last but not least, Wani which is my classmate dekat Palam, accident. Ligament dekat lutut dia koyak:( Accident masa main futsal. Sekarang dia kena bergerak dengan bantuan tongkat. I hope you'll get well soon honey. Take care. Love you..

nota kecil: Can I eat something good tomorrow?











Thursday, October 4

OUTING CS226

Hari ni keluar ramai2 dengan classmate. Best!:D Plan di atur oleh class rep, which is Akim aka Leader. Bak kate Akim, objektif keluar harini ialah; Ingin mengenali lebih rapat lagi sesama classmate. Kelas tak kitorang ade objektif bagai? :3


Thats our Akim. With my Anis:* Macam adik beradik kan diorang? :3

After habis kelas tadi, pukol2 kitorang dah berkumpul ramai2. Then huha huha janji melayu, sekali pukol 3.10pm baru sampai Plaza Alam Sentral. Oh lupa! Kitorang keluar dekat depan UiTM je pon. Malas nak keluar jauh2 sebab esok ade kelas pagi. Actually, jarak masa dari UiTM pegi Plaza Alam Sentral tu tak sampai 10minit pon. Tapi biasa lah kan. U know, we all gugurl ramai, so banyak lah pe'el nyerww..


Tunggu bas:)

Sampai2 terus pegi McD. Nak kejar kan harga lunch tu tak tersempat, tapi makan lah jugak since ramai girls nak makan mcd plus perut pon dah lapar gila:3

Then, berangkat lah kami ke tempat bowling. 6lane kitorang kebas. Huru hara jadi tempat tu tapi ape ade hal. Bukan library pon nak sesenyap kan. Haa.. So main punya main, then habis. Yang paling banyak jatuh kan pin, tak sure sape. Okay my bad. Esok bagi tahu lain..

OTW^^, 

Chaiyok Faraaa! :D

Lepas tu, kitorang pon pegi solat dulu dekat surau atas tu. Time ni ramai girls balik sebab diorang ada komitmen lain malam ni. Masa nak letak kasut dekat rak kasut surau tu, serta merta ingatan saya teringat dekat classmate Palam. Dulu masa kitorang solat sama2 dekat surau ni, Iwan pegi sorokkan saya punya kasut dekat belakang tong sampah. Memang agak rasa nak sepak, tapi benda2 macam ni lah yang memori lebih. Huu


Baru habis solat. Depan surau:) Kiri Shira, my right; Liza and Anis:*

After solat, then saya ajak diorang pergi lepak Tasik Shah Alam tu. Saje jalan2 ambik angin petang. Sweet tak? :3 Heww


Amik angin petang:)

My love:* Aten, Shero and Shira:)

The boys^^, Penat dah muka diorang. Ala ala kesiann..

Okay lepastu pon balik sebab dah nak maghrib. Dah maghrib dah pon actually. Balik cepat2 sebab Shero, Liza, Nina and Shira ade komitmen lain malam ni. So balik lah kami beramai2 naik bas. 


Hikhokkk:p Muka penat..

Masa otw balik tu, jauh pikiran saya melayang. Siries teringat kan classmate Palam sangat2. Kalau masa 1st sem Asasi dulu, PKNS ni lah tempat pertama kitorang keluar sama2. Bowling jugak aktiviti pertama kitorang sama2. Rindu diorang, tersangat rindu. Saya jadi jealous bila tengok diorang post gambar and update pasal kawan baru diorang. Tambah yang depan mata sendiri. Tapi apa boleh buat. Life must go on. Ni semua ketentuan-Nya. Kita hanya mampu merancang.


I just miss the way we are:'(

After that I realize. This is my new family. CS226 now is my family. Past is past. Dalam hidup ni kita kena pandang ke depan. Tapi jangan pulak sampai tak langsung toleh kebelakang. Sebab dekat belakang tu lah yang mengajar kita erti kehidupan sebenar. Or dalam konteks saya ni, dekat belakang tu lah yang mengajar saya erti sebuah persahabatan sebenar. M4, I do really loves you. Yes I do..

nota kecil: Tshirt pink feveret saya hilang :(





Monday, October 1

STRENGHT

Lately banyak dugaan menimpa. Whether dekat saya sendiri or people around me themselves. Ape2 pon, saat macam ni lah kite kena kuat dan cuba sedaya upaya bangkit melawan perasaan putus asa tu daripada terjadi..

All I can say, I need to be stronger. Thats the only reason so I can make my parents pround and cuba balas jasa diorang yang tak terkira banyaknye. And I hope, so do you. Okay? :')





Okay tukar mood. So dah 3weeks class start. Alhamdulillah everything goes smoothly. Even ade lah bonggol2 sikit kan. Tapi alhamdulillah semua settle berkat bantuan kawan2 and lecturer. Heres my classmate. My new classmate. Perempuan ramai. Lelaki pon ramai. So agak balance lah compare dengan masa Asasi dulu 7girls, 23 boys..

Le girls^^,

Le boys. Nia yang snap ni^^,

Comel tak kitorang? :3 Heww.. And also haritu ade pegi singgah Palam sekejap. Oww miss that place so much. Terlalu banyak kenangan dekat sane dengan housemate, classmate, lecturer and people surrounding. Seriously. Thanks to my current roomate, Ana yang drive bawak ke sane. I love you:*

Meet my new friend, Azie^^, 2nd from left

Okay sampai tu je lah kot. Selamat malammm..


nota kecil: Homesick:(