Friday, November 30

30 NOVEMBER

I just dont know why, lately ni cepat sangat dapat pening kepala. Padahal before ni, susah sangat nak dapat sakit. Pening kepala tu apetah lagi. Tapi saya tahu, ni semua ujian dari Allah swt. Sakit tu kan penghapus dosa, Insyaallah..

Actually banyak sangat benda nak cerita ni. Banyak sangat, siries. Tapi keadaan kepala tak mengizinkan. Bersambung

Guess who -___-

nota kecil: Esok jual bunga..

Friday, November 23

23 NOVEMBER

Its 1 in the morning, tapi tak semena mena saya ada dekat bawah blok Melati ni cuci baju. Sebenarnye tak laka laka turun bawah malam2 gini tapi still ramai yang beratur nak guna mesin. Actually harapan turun lambat sebab pikir dah takde orang nak cuci baju lagi. Tapi macam ni pulak jadi. Pasrah


Hye. Saya Mikhail. Saya suka buli Kak Cik..

Okay habis membebel. Esok saya ada kem actually. Tu yang macam super excited sikit lately ni. Tapi tak berkesempatan pulak nak tulis dalam blog. Oh correction; camping tu kejap lagi since dah pukul 1 kan. This gonna be my very big day sebab kitorang bukan ber camping je actually, tapi package dengan panjat gunung jugak. Gunung ape? Gunung Besar Hantu, Jelebu. Kehkeh name taknak lagi scary pulak. Plus, seumur hidup saya yang 19tahun ni tak pernah lagi nak ber panjat gunung bagai. Jangan kan panjat gunung, camping pon tak pernah. Sedih hidup ni. Sobss


Me with Nuna

Sebenarnye Mama tak bagi saya join camping, tapi nak jugak tak kira. Keh ;3 And Alhamdulillah Mama bagi jugak last last. Semua barang2 nak ber camping tak packing lagi. Barang pon ade tak ade je ni ha. Tapi takpe lah InsyaAllah sempat kot packing esok after habis class. Heww


Thanks for being part of my life. I need you, sahabat..

Okay tamat pasal camping. Actually harini (22 November), hari jadi roomate saya dekat Palam; AnisSyahirah. Seriously dalam hidup ni saya tak pernah jumpa perempuan yang se perfect dia. Ni bukan saje nak membodek ke ape, tapi this is a real story man tolong lah percaya. Susah nak describe macam mane, tapi tu lah kebenarannya. Even kitorang ni tak satu kepala, I mean saya utara, dia selatan tapi saya sayang sangat dekat dia. Maksud tak satu kepala tu dari segi perangai lah. Saya macam huha sikit, Anis tu cermat sikit. Bak kata Iqa, Anis ni limited edition. And she is :)

nota kecil:Dah pukol 2, baju tak siap lagii..




Friday, November 16

16 NOVEMBER

(kata hati; Entry panjang)

Lately ni rasa jauh sangat dengan dunia social. Pon boley macam tu. I mean, lama jugak tak online. Actually tak teringin pon nak on sebab jadual yang teramat lah busy tahap bapak nya pun. Bayang kan naik cuti sem haritu, terus minggu test. Everyday tidur pukol 4. Lepastu hari Jumaat sampai Ahad ada program Fac. From 8pg sampai 6ptg. Isnin dah start class. Then malam tu release tension keluar dengan my 3 baby pergi tengok muvie. Selasa nya, Cut datang Shah Alam since UTM sekarang tengah cuti sem. Then Rabu class, Khamis ada program club ISEC dekat Taman Botani Bukit Cerakah from 7pg sampai 3ptg and today Jumaat ada class. Petang kejap lagi kawad. Okay nampak tak permainan dia dekat situ?


Muvie with My baby. Anis, Nuna and Zack

Program ISEC di Taman Botani :)

There, My baby Cut datang:) From left: Cut, Ana, Nia, Ayu

Super tiring week like seriously tak tipu. Tu pon hari Khamis tu classmates ajak pergi Setia City Mall lagi after balik program ISEC, but saya tak ikut coz ada lah masaalah wanita sikit. Actually Im not feeling well right now, emotionally. Rasa macam something wrong somewhere and I think I know what its all about. Perkara yang tak patut di fikir tapi saya fikir jugak. Entah lah..


Guess who's sleeping...

Oh sekarang semua orang pon dah aware dengan serangan yang jadi dekat Gaza kan. Pemimpin Hamas terbunuh dalam serangan malam tahun baru hijrah 2 hari lepas. Dan Gaza sendiri dah pon buat keputusan untuk menyerang balik. Kita sebagai umat Islam, kena sama2 berdoa untuk keselamatan rakyat2 yang tak bersalah dan juga doa supaya kemenangan berada di pihak kita. Sehebat mana pon back up yang Israel ada plus sehebat mana pon diorang, tapi kita lagi sejuta ribu trillion kali empat puluh lapan juta lagi hebat. Sebaaab, kita ada Allah. Dan kita ada main weapon which is doa. Satu2 nya cara yang boleh kita hulur sebagai seorang pelajar yang tak mampu nak hulurkan apa2 bantuan ni adalah dengan berdoa. Yes doa..


Pray..

Last but not least, saya ada something sikit nak habaq. To someone, I dont think you should play with someone's heart, serious talk. Kalau niat awak setakat nak mainkan perasaan dia, better tak payah lah cakap yang awak suka dia. Or maybe awak tak ada niat langsung pon nak main kan perasaan dia. Ok fine I understand. Mungkin awak sendiri pon keliru dengan perasaan awak sendiri. Its okay baby, I understand, no worries. Sekarang pon kita sama2 baru masuk U baru, kenal kawan baru, classmates baru and semua lah yang baru baru. So tak rasa terlalu awal sangat ke? Im not pointing to anybody okay. Even to myself instead. Ni just random cakap je. Tapi, siapa2 yang berada dalam situation ni, Im sorry kalau terasa. Nia faham perasaan tu. Sakit kan..


If you don’t go after what you want, you’ll never get it. If you don’t ask, the answer is always no. If you don’t step forward, you’re always in the same place. Take note


nota kecil: Tak datang kawad :3 Kuikuii

Friday, November 2

1st NOV

Harini dah hari Khamis. Esok Jumaat. Lepastu Sabtu. Lepastu balik Shah Alam. Sobbs.. This is so not cool man seriously. Rasa macam cepat betul masa berjalan..

Since dah besar ni, nafsu nak keluar rumah lepak2 dengan member tu dah tak ada serious. Hilang bagai kabus ditelan malam. Amboi :3 Lagi2 sekarang belajar jauh dengan family kan. So, memang tak ade langsung lah intention nak keluar tu


Paradise :p

Oh! Tapi hari Rabu haritu saya keluar tau:) Keluar jumpa my bestie ni ha; Mazlina. Kitorang kawan since lower form. Maz jiran saya dekat Puchong. Sekarang dia study dekat USM. So alang2 dah dekat and cuti pulak tak clashing, alhamdulillah dapat lah kitorang berjumpa after 3tahun tak jumpa. Kitorang jumpa dekat Queensbay Mall. A very great day spent with her. To Maz, I love you so much. Please take care of yourself dekat sini okay? :) 


No quality pictures but quality time with you :>

So tadi lepas pergi amik Amier Mikhail balik sekolah, kitorang singgah Tesco. Beli barang2 dapur sikit and saya punya bekalan untuk balik Shah Alam nanti. Then masa tengah sorong troli, ada lah sorang pakwe handsome tinggi, badan ketak2 datang tegur. Chinese tau. Pakai speck lagi. Uww melting :3 Okay sabar Nia..

Nak dijadikan cerita, sebab malas nak cerita panjang2. Dia tak puas hati kenapa saya pakai tudung. Dia kata, ramai je malay dekat Penang ni yang tak pakai tudung. And dia kata lagi, 'You kalau tak pakai tudung, blablablablablaaa' Then saya jawab lah blablabla. Malas nak type panjang sangat :>


:) Asian. Macam IU lah pulak 

Sebenarnya lelaki tu nak offer to be part of his agency. Sebab before ni ada buat part time masa cuti Asasi dulu. Tapi saya tolak dengan rendah diri. Dia okay, saya pon okay. So settled. Plus kan sekarang saya belajar dekat Shah Alam. Kalau ada job macam mana. Haa..

So, mood malas kian menguasai diri. Kerja satu hape tak sentuh which is super good to me. Naik cuti ni terus Test week which is double good to me. Revision pon tak buat which is triple miple good to me. Bagus sangat Nia, sangat bagus. Tingkat kan lagi usaha blegh-blegh-blegh. Selamat malam..

nota kecil: Ade tak link2 job dekat Shah Alam? Hee :3