Wednesday, December 19

Sunday, December 16

16 DECEMBER


Jangan sesali apa yang sudah pergi. Jangan tangisi apa yang sudah tiada. Tetapi bangkitlah dan bina kembali apa yang telah hilang dan pergi.

Nice kan? :) Nothing much to talk. Tadi kitorang ada program dekat Titiwangsa under PERKASA. Mintak mahap banyak2, sebab memang tak focus pon tu program ape. Me, Anna, Aten dengan Lissa jalan2 keliling tasik tu je sampai habis program. And tadi pagi masa subuh nak amik wuduk, saya kena sengat lebah dekat jari kelingking. I donno binatang tu ape sebenarnya sebab tak nampak. Tahu2 je, kawan yang kebetulan ada dekat toilet tu dah pijak sampai lumat. Kehkeh..

Nampak tak perbezaan dia? 

Sakit gila. And ada perbezaan warna dekat tempat bengkak tu jugak. Panas tau jari yang kena sengat ni. Fara kata, sebab bisa die. Pagi tadi masa bagitahu Zack tangan kena sengat lebah, dia kata it will be fine. Siap gelak lagi. Kurang hajor betul. Tapi masaalah nye, bukan fine. Makin teruk ada lah. Bleghh

Lissa, Anna and Aten :*

Meet Zack. Classmate..

Zack tu classmate ye. Ulang suara, classmate. And last but not least;

Calon menantu Pakcik _______ :B)

nota kecil: Esok nak rehat. This week full of programs. I need rest






Thursday, December 13

13 DECEMBER

Tak lama lagi, nak final dah. And me still samar2 lagi dengan certain subject. Sangat takut tak tipu. But I'll try my best to catch up sampai dapat. Actually harini macam nak update cerita seminggu yang lepas. Thought malas nak cerita tapi rasa sayang lah pulak kalau tak update. Sebab I am so very the happy that time. Rasa macam segala masaalah hilang macam tu je even ada something yang distract me masa perjalanan pergi tu. Kehh


Us :)

Rabu lepas, me and my friends pergi Setia City Mall dekat Klang. Sebenarnya cerita bermula dekat kedai makan Seksyen 2 je pon. Memang nawaitu semata mata nak pergi makan je after habis class. Then, tak tahu lah macam mana sembang punya sembang sekali salah seorang dari kitorang terfikir nak ber karoke. Tapi taknak, then terfikir pulak nak tengok wayang. Then kitorang pon ter tunggu bus dekat bus stop. Syer pulak ter cancel kan appointment dengan lecturer. Dan tak semena mena kitorang pon ter sampai dekat Setia City Mall. Sodakallahul a'zimm..


Meet Syer :)

The Girls ^^,

Al-kisah berputik lah cinta antara dua insan. Blegh tak ada kena mengena. Haha maaf. Kitorang tengok cerita Life of Pi. Siries best gila. Tak rugi lah beli tiket. 3D lagi, siries gempak. Before tunggu wayang start, lepak makan dekat Big Appe kejap. Then after habis wayang, diorang shopping2 sikit. And makan dekat Pappa Rich. Masa ni, I've made a surprise to Anna my roomate and Nunna my classmate. Sorang birthday 30 November, sorang birthday 8 December. Bought them a very cute white sponge cake and sang birthday song ramai2 dengan yang lain untuk diorang. Kehkeh :3 


Big Apple time :D

The tickets :8)

My sayangs Nuna and Anna. Happy birthday baby :*

Tu je lah pon cerita nye. Takde ape yang best but still I am so happy that time. Tak tahu kenape. Maybe sebab keluar dengan classmates and my roomate pon ade jugak. So dia macam extra combo happiness lah kot kan. Heww. So, Ahad lepas saya ada join SAF (Sukan Antara Fakulti). Participate in Aerodance aka Senamrobik mewakili our fac which is Fakulti Sains Komputer dan Matematik. And alhamdulillah our fac dapat no 4 out of 24 faculty yang bertanding. Tak sangka even banyak onak yang datang. Alhamdulillahh..

And at the same day jugak Mama, Papa, Amier and Mikhail datang from Penang. Excited gila time tu. Rasa macam ter awang2 bila tahu Mama nak datang. And that day, kitorang pergi Sunway Lagoon mandi dekat sana. Tapi sedihnya, Kak Nia injured. Kaki dia bengkak sebab main netball. So dia duduk je tak mandi pon dekat Sunway tu. Sedih hidup. And that day jugak I am so very the happy sebab dapat makan buah dengan sangat banyak. Makan durian, rambutan dan manggis. Heaven to the max. 

Then tadi Mama upload gambar rambutan dah kopek ni :( Rindunye kalau makan rambutan dekat rumah, mesti Mama kopek kan. Kitorang tinggal makan je. Sobss


Okay penat dah cerita. Bye

nota kecil: Thanks for the cheese cake :)


Thursday, December 6

GUNUNG BESAR HANTU

On 23, 24, 25 December haritu saya ada pergi camping. I mean, hiking. Ni bukan camping biasa okay. Ni panjat gunung punya camping. It was a very great experience for me yang tak pernah pergi camping ni. Dah lah tak pernah camping, boleh pulak terus panjat gunung. But! I really enjoyed it, siries tak tipu. Nak cerita perasaan bertapa best, bertapa penat nye naik gunung tu memang tak dapek lah den nak nolong nye hah. Biarlah perasaan tu tersemat sendiri dalam hati ni. Cehh


Masa nak pergi :)

This I've do some research for you about gunung yang dah kitorang tawan tu. Nama gunung tu, Gunung Besar Hantu. Terletak di Jelebu, Negeri sembilan. Berketinggian 1461 meter (4794 kaki). Kenapa nama gunung ni sebegitu scary? Jawapannya, biarlah rahsia. Hakss. Actually panjang sangat mitos dia, malas nak cerita. Another great thing about this gunung, dekat sini ada air terjun. Air Terjun Lata Kijang yang berketinggian hampir 40kaki. MashaAllahh siries cantik gila air terjun nii. Rasa nak menangis tengok air terjun tu tak tipu.

Haaa! Kitorang kena naik 4WD tau masa masuk kampung. Bayangkan bertapa ulu nye tempat tu. Perjalanan ambil masa dalam 1jam lebih jugak lah. Tapi siries best gila naik 4WD tu. Rasa macam pendatang asing tanpa izin pon ada jugak. Dengan hujan nye mase tu. Dengan basah nye. Memang complete package. Lepas naik 4WD, baru mendaki pergi ke first camp site. Then esoknya mendaki lagi pergi ke second camp site. Esoknya baru lah ekspedisi ke puncak bermula.

Okay maybe tu je kot. Nak cerita pasal memory, terlalu banyak sampai tak teringat semuanya. Tapi apa yang saya boleh conclude kan, that hiking was the great memory I ever had. Dekat situ lah kita boleh kenal dengan diri kita sendiri. Kita boleh nilai, sejauh mana tahap kesabaran yang kita ada, sejauh mana tahap kemampuan kita, sejauh mana iman kita, sejauh mana rasa cinta kita terhadap alam yang Allah pinjamkan ni dan sejauh mana tanggungjawab kita terhadap diri kita sendiri. Plus, dekat situ jugak kita boleh nampak dan kenal diri seseorang tu yang sebenar.


Early in the morning. Ready to Rawr!

Sepanjang 3 hari tu, saya bersyukur sangat sebab takde ape masaalah yang besar timbul. Plus, ada pulak kawan2 yang saling jaga satu sama lain kan. So rasa diri ni selamat dengan diorang. Tak saya nafikan lah, hiking ni best sebab ada nya kawan2 yang happening dan caring macam diorang. Special credit to my roomate Ana yang join jugak hiking ni even dia tak naik puncak sebab kaki injured. Also to Nuna, Hanis, Anot, Mai, Zack, Syer, Azim, Emey, Acap, Shah and  Shahid. Thanks for made my day guys:* Also kakak2 yang saya sayang, Kak Nad, Kak A'a, Kak Izny, Kak Putput, Kak Ain and paling penting, Puan Mas yang iringi kitorang naik gunung. Thanks to all. Ceh macam menang award lah pulak

Oh! Tak lupe thanks dekat pemandu gunung kitorang, Abang Pokjek dengan Abang Anis. Actually, first time saya tengok Abg Pokjek, saya ingat dia orang yang tinggal dekat gunung tu. Rupa2 nya dia pon student jugak. Budak mechanical pulakkk. Hahaa maaf Abg Pokjek :p Okay dah tak rasa bersalah dah. Last but not least, to all people out there; Nia dah panjat gunung okay. Ulang suara, panjat gunung. Bukan bukit ye. Anda bila lagi? Kehkeh.. So, tu je lah kot coretan dan ungkapan yang boleh saya buat. Oh another thing, my phone rosak sebab cuaca yang sangat sejuk atas tu. Innalillahhhh.. Okbye

nota kecil: Then Im realize, Imma girl who love edvenchurrrwww~