Friday, June 14

14 JUN

Soooo, its been a while. Macam biasa lately ni busy sebab tu tak update. Plus malas nak bukak laptop. Project bersepah tapi 80% from the projectS tak start buat lagi. Bagus kan? Tapi weekends ni Insya Allah nak insaf sikit. Kot..

Actually malas nak cerita lah pasal busy busy ni. Sendiri cari penyakit sebenarnya libat kan diri dalam organisasi ni . Tapi cuba you all fikir, nanti kalau kita dah grad of course of course we will get our certificate. And of course of course jugak beribu graduate akan graduate masa tu. So ape yang membeza kan kita dengan orang lain? Insya Allah sijil2 penglibatan masa kita study yang dapat tolong kita jadi a step further from them. Paling tinggi value is sijil kepimpinan. Thats why lah saya susah payah nak try libatkan diri ni. Pergi interview, run program and blablabla. Skema? Takpe, betul lah tu


Exco Komunikasi Korporat PRS FSKM. Ada ke wajah2 korporat? Cekononnnn 

Lately I got a little bit problem. Problem yang susah untuk di luah kan. But its really hurt me inside out. Yang sedihnya, kita dah duduk bincang sama sama kan? But still the same thing happen. So second time benda ni jadi, saya dah tak tahu nak cakap apa. Apa yang boleh, just bagi hint yang kitorang terasa and we do hope that you can respond. Positively. Or at least, explain


I love all of us

Dah taknak cakap pasal tu. So minggu depan minggu terakhir untuk kuliah. Lepas tu, study week akan bermula dengan gahnya. Tapi tak berapa nak 'week' sangat sebab ada 3 hari je untuk study week ni. So it will be, study days. Krikrikrik..

Sebab apa kitorang diperuntukkan 3 hari je untuk study week? Sebab kitorang dah banyaaaak sangat cuti. Last month, 3 kali saya balik Penang. Semua tu dalam jangka masa seminggu. Banyak kan? Sebab tu semester ni saya macam lemau sikit nak buat kerja. Sebab banyak sangat cuti. Krikrikrik lagi.. Salah kan cuti pulak dah. Teruk nia is teruk


I miss my family

So thats all lah. Oh haritu saya ada pergi rumah orang tua dekat Puchong. Sedih much. Sangat beri kesan tak tipu. Actually kebanyakan orang tua dekat sana ada penyakit yang kronik macam mental, kudis teruk and banyak lah. Senang cerita perlu penjagaan yang super rapi. Plus, menurut pengasas rumah orang tua tu, kebanyakan nenek2&atok2 dekat situ was sent by hospital. Disebabkan hospital tak mampu nak jaga and waris pon tak datang ambik, so diorang terpaksa dihantar ke situ


Azim tengah bagi nenek tu makan. Sebak lihat. Nenek tu happy jee

So boleh bayangkan tak anak2 diorang dah buang diorang since dekat hospital lagi? :'( Siries sebak. Perasaan dia way much different compared pergi rumah anak yatim. Ok lah, till we meet again baby boo. Dikesempatan ini saya ingin menyampaikan hasrat rindu kepada my bestie; Nazirah Az( Ayat BM ) I miss you soo much. Kalau kite ade buat Naz terase, please forgive me tau. I love you :*


Tatap lah muka nenek ni. Selami hati dan perasaan nya.. Apa yang dia fikirkan..


nota kecil: Puasa dah ganti belom? Haaaa

1 comment:

  1. mish you to nia! its okay. i know that you are quite busy this semester. xoxo. :')

    ReplyDelete