Sunday, February 26

SEXOBET

KERJA KERJA RENOVATION SEDANG DI JALAN KAN. SEKIAN^^,

nota kecil: Baju tak packing lagi esok nak pegi Pangkor-__-

Saturday, February 25

BAHAGIA

Ahaks, belom apa apa lagi dah bahagia kan? Act 23haribulan haritu baru je Mama saya berlepas ke tanah suci pergi buat Umrah:') Alhamdulillah tercapai jugak hasrat Mama nak pergi sana. Mama pergi sorang. Papa takdapat ikot sebab kerja yang tak dapat dielakkan. Insyaallah nanti saya sendiri nak support Mama, Papa dengan Ayah pergi haji. Insyaallah, Aminn.. Oh ohh, terima kasih awak teman saya hantar Mama. Nasib baiklah quiz Bio keesokkan harinye batal. Saya yang risau faham tak?


Me with Abang Hilmi, kawan Kak Nia^^

Before Mama pergi tu, saya pulak yang nerves bukan main. Nerves campur takot campur happy pon ada. Masa Mama cakap Mama nak pergi umrah tu, saya terharu sampai menangis emo sorang2. Allah jemput Mama dalam keadaan tak disangka sangka. Ya Allah, selamat kan lah perjalanan Mama di sana. Semoga selamat sampai selamat pulang. Aminn.. 


Mama dengan kak Nia. My Love My Angle..
My everything..

Semoga umrah yang Mama kerjakan diberkati Allah. Allah sayang Mama, sebab tu banyak ujian Allah bagi tapi Mama kuat hadapi semua tu. Mama tak pernah menyalah kan takdir. Dengan ujian Mama sebagai mualaf, dibuang keluarga. Adik janji takkan kecewa kan Mama lagi. Terimakasih sebab jaga Adik, Kak Nia dengan Amir, Mikhail dari kecik sampai besar walaupun banyak onak duri kita sekeluarga. Adik janji takkan tinggalkan Mama walau apa pon berlaku. I love you.. So much..

nota kecil: Esok M4 pergi Pangkor. Pray for our safety..

Sunday, February 19

HABIS

Its been a while since Im not updating my blog. Wuhuu bajet gila statement.. Tapi siries lame gila lahh. Tangan ni gatal nak update tapi apa kan daya, busy nak final and Test2 lebih mencengkam jiwa. Pejam celik pejam celik, tak sangka lagi sebulan je nak habis Asasi. Semester ni rasa cepat je. Kalau semester lepas punya lah rasa lama sampai nak termuntah muntah. Plus, semester lepas tak reti lagi nak biasa kan diri dengan environment belaja lelaju gini. Sekarang dah macam boleh terima sikit lah. SIKIT okay, tak banyak..
7thFebruary's crew:D
Sekarang kerja memang sangat banyak. Siriesly tak tipu. Nak habis ni lah segale assignment, project sume lecturer nak bagi bertalu2. Nasib kitorang pakai baju besi. Ade dua tiga assignment tu main copy je dekat kawan2. Haha:p Masaalah nye memang tak sempat nak fikir faham tak. Banyak lagi benda yang kena di utama kan. Contoh macam tido, bergosip, keluar study sub topic tak faham, buat tutorial, project programming yang sungguh 'best' lah sangat tu dan lain lain:')
 Esok pagi ada kelas, malam tu sempat lagi shopping kejap dekat Sunway. Tebus voucher!:D
Okay stop complaining. Ohoh, buat  adik2 yang tengah tunggu result SPM tu I wish u all the best ye. Doa banyak2, Insyaallah segala usaha yang korang laburkan tu berhasil. Allah maha adil:) Buat adik2 sekolah teknik, kalau korang boleh tahan tension, amik lah Asasi Engineering. Nanti boleh belajar dekat Palam and jumpa lah Tangga Kejayaan yang terhebat di alam fana mengalah kan Tangga Batu Caves:'p Tapi kalau tak pandai control diri, susah lah nak survive dekat Palam ni sebab terlalu bebas..


nota kecil: Sekarang berat makin naik. Sukanyeeeee^o^

Thursday, February 16

YEAYY

BERAT NAIK 
1KILOOOOOOO!
YEAAAAAAAAAAAAAAAAghhh!!!!
#sambil hentak2 kaki

nota kecil: Doa Nia cepat gemok. Aminnnnn^^ (Terimakasihh)

Wednesday, February 15

SO TRUE

Its almost 2.30am, but still tak tidur lagi sebab study. Lah sangatt.. Then, masa tengah rehat sekejap tadi, layan lah 9gag buat longgar kan otak sikit. Sekali terjumpa ni:
Hahaa:'p So damn true story. Gdnyte..


nota kecil: Dah lama sangat tak update blog. Busy sangat sekarang T__T

Wednesday, February 8

9TEEN

Im 19years, 1day old already:') Dah boleh kawennnnnnnn:D Ahakss:p Syukur alhamdulillah Allah still bagi saya nikmat hidup macam ni lama. Sempena my bornday ni, saya ada impian saya sendiri. But biarlah impian tu jadi rahsia hati diri. Insyaallah Ill try my best untuk fulfill kan impian tu demi Mama, my family and of coz paling penting demi Pencipta kita, Allah s.w.t.
Rasa nak lempang laju2 tak, saya buat muka macam ni? Haha
Syukur jugak ramai kawan2 yang wish for me. Terimakasih semua:') Buat kawan2 yang wish dekat Fb and terbaca ni, kite mintak maaf tau kalau tak reply post korang. Bukan sombong tau. SIRIOUSLY bukan. And Insyaallah, Ill try my best reply even lambat pon sebab nak reply dengan seikhlas yang boleh. Taknak lah main copy paste "Thankyou" je. Tak adil lah kan? And again, thanks for all the wishes and prays. Terimakasih sangat2:')
Terimakasih for being there for me:')
Oh lagi satu, thanks for someone yang saya tunggu2 wish birthday tu, ajak saya makan for celebrating my birthday tadi even pukol 5ptg baru dia wish-__- And for the melting chocolate ofcoz. Hewheww:p
Saya nak jugak wish A very Happy Happy Birthday to my Kembar(s) yang berlainan parents iaitu my beloved classmates;)
First time(pengalaman saya lah) dalam satu kelas tu ada 4orang birthday sama^^ Syokkk. Hehee.. And A very Happy birthday too to my 'Abang' lah sangat iaitu housemate kepada someone;)
Hafiz(5th February)
Bobo(6th February)
We're 9teen already. Anda bila lagi? Jangan jeless~ :p

nota kecil: Anisssssss, bile nak balikkkkkkkkkk. Tido sorang lagiiiii..

Tuesday, February 7

4,5,6FEB

Alhamdulillah after nak dekat sebulan tak balik rumah, akhirnya dapat jugak saya balik. So sampai2 Penang haritu dalam petang lah jugak. Mama, Papa, Kak Nia, Mikhail dengan Amier amik saya dekat bus stand. Lepas tu terus pergi pasar malam. Paling penting, Papa beli durian. Nyum2! Banyak gile Papa beli sampai 90ringgit. Saya dah la mengidam durian masa dekat Palam. Memang tak dilepaskan lah kan durian tu..
Aiskremming with Kak Nia:D
Then keesokan harinya, pagi2 lagi Mama dah order Dominos. Actually nak celebrate my birthday. Saja sambut awal sebab nanti masa birthday, saya dah balik Palam. WuuuT_T Takde gambar pon nak letak sebab faham2 lah kalau dekat rumah dress up masing2 macam mane kan. Ahakss:p Buat dekat rumah je sebab Papa demam. So secara otomatiknya plan nak pergi berkelah haritu terbatal.
Tu lah Papa saya. Hehe
But petang tu, Papa bawak jugak kitorang keluar. First pergi beli tiket, then pergi amik speck mata Kak Nia. Ya subhanallah, seriously jammed gila Penang haritu. Yelah, kan Maulidur Rasul, orang berarak. Then nak Thaipusam lagi. Orang India bina khemah kiri kanan jalan. So Papa park kereta jauh sikit, and terpaksa lah kitorang jalan sikit.
Random:)
Lepastu, kitorang pergi makan. Saya rasa bahagia sangat masa ni sebab apa tau. Sebab dapat makan dengan family, dekat bawah bulan terang lagi, betul2 tepi laut lagi, pemandangan jambatan Pulau Pinang lagi, bunyi ombak lagi, bayu laut lagi,dengan matahari terbenamm. Ohemgii, Perfect Moment:’)
Four of us^^
Tengok diorang tu, Happy betul. Huu
Then keesokan nya iaitu harini, saya dengan Kak Nia pergi jalan2. Oh lupa pulak, as my birthday gift, Mama dengan Papa bagi cash. Ahakss:p Mama nak bagi jam, tapi saya taknak sebab tak suka pakai jam plus Mama tahu, takde benda lain lagi yang saya suka selain mengabis kan duit. Huhuu..
 Mula2 pegi makan dulu..
Then, pegi cari kasut^^
Ni lah hasil nyaa:DD Kuningg~
Lepastu pegi tengok cite, Underworld, 3D^^ Syokkk..
Lepas tu kitorang jalan2, snapping2:D
Lepastu balikkk. tengok dekat Penang sistematik tau sistem bas dia. Siap ada benda yang kat tengah tu lagi^^
Then singgah kejap dekat Coffe Bean, Kak Nia nak minum Latte. Tapi saya mengidam Tutti Frutti..
This is my kak Nia^^
Tamat lah 2hari 2malam saya dekat rumah and this will be the 3rd night. Wuuu, sedihnya nak balik Palam esokk. Dah lah masa birthday pulak tu. Tapi, nak buat macam mana. Perjuangan mesti diteruskan. Saya kena belajar, that’s my responsibility. To success and make my parents proud. Eceyhh:p Semangat bebeno Nia malam ni yekk. Huhuu


nota kecil: Im 9teen olediii:D

Friday, February 3

REDHA

"Wahai LELAKI ! Jika minat dan menaruh harapan kepada Si Gadis, dan merasakan jalan pernikahan itu masih jauh dipandangan mata, jangan sekali-kali gatal meringankan mulut untuk meluahkan perasaan sayang itu. Sebagai lelaki mungkin tidak mengapa, masih mampu mengawal diri. Tetapi mereka? Sedangkan hakikat sebenar jiwa lelaki dan wanita itu berbeza.. Redha dengan ketentuan dan ketetapan Allah SWT itu lebih utama kerana menghadirkan kegelisahan hati pada si gadis itu BERDOSA. Kembalikan segala masalah yg berkaitan dengan HATI kepada PEMILIK SEGALA HATI iaitu ALLAH :')" (Facebook, 2012)

nota kecil: Untunglah pergi bercutiii~

ERRR?

Err, tersentap makk. Im from that side also Miss Lisa_Rosli93. Tak baik tau cakap macam tuu, Tuhan marahh. Mintak maaf balikk. Haaaa....


nota kecil: Take care sayang^^

(T.T)y

Our memories..

nota kecil: Jom tido. Dah malam. Esok kelasss..