Friday, October 10

10th OCT

Ahaaa. My blog dah berwajah baruu. Lebih matang I guess compared to before. Girlish sangat kan? Ape yang best layout baru ni, you all boleh tukar type of view yang you all suka. Tekan je tab menu dekat atas tu. Ihiks best kan? Okay tak kisah lah

Saje harini tiba tiba rasa nak menaip. Actually, saya tak berapa selesa bila orang cakap saya putih. Siriesly rasa offended sangat. Rasa macam orang ni perli aku ke ape. Siries siries. Ni bukan cakap sebab nak orang balas "Eh awak putih la niaaaa" tak tak. Rasa macam entah. Saya biasa je sama je tak putih mana ponn. Kalau putih, tu macam Emma Maembong, Siti Saleha, Kak nurullyasmin(Instagram) and the list goes on. Like siriesly mana ada perempuan hitam? lelaki ye lah hitam. Semua perempuan nak putih. Okay lah fine, ye ada perempuan gelap sikit tapi hitam manis. Sweet je. Sama je lah semua pon

Sebenarnya terdetik dekat hati ni nak cerita pasal putih sebab dah 4,5,6 kali jugak lah my friends. Orang yang berlainan. They told me a story. Nak di jadikan cerita, 

"Ada kawan I tu blablabla. Dia putihhh. Putih dari Nia"

I was like "Kite tak putih laaaaaaaaaaaaa" Kenapa putih dari Nia? Kenapa tak putih dari you, yourself? Hahaha adoii tu je lah cerita putih Iolls. Again, semua perempuan putih. Siries. For me lah, I dont see ada perempuan yang gelap pon. And my perspective of putih is when the girl herself is being blessed with a milk type of skin. Her whole body! Bukan dekat muka je



nota kecil: Nak balik Merlimau cecepat niiiiii. Ada benda nak settle!

2 comments:

  1. Suka baca blog awak! Hehehe tapi awak memang putih pun, serius ni serius. Hehe oh well, salam perkenalan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak pon putih jugak apeee. Ehee salam perkenalann :)) *salam salam

      Delete