Sunday, January 4

4TH JAN

Alhamdulillah dah masuk tahun 2015. Pejam celik pejam celik dah 22 tahun dah umur ni ya Allah. There are so much things happen in 2014. Dari Shah Alam ke Melaka. Dari semester 3 ke semester 4. 4  ke 5. Dari rumah yang tak selesa ke rumah selesa. I mean, rumah sewa. Dari tak ada jerawat dekat pipi ke ada jerawat dekat pipi. Dari gemok ke kurus. And the list goes on. Satu je tak tukar. Boyfriend. Ahahah takde lah just kiddin

But nia is still nia. Nothing is change. I mean, basically. But technically of course me is changing. Older and wiser, insyaa Allah. But still di akui ada sikit perangai tak matang dalam diri ni. Bila lah nak berubah. Mostly benda yang melibatkan pelajaran. Contoh, buat kerja last minute. Haih lah. But this semester maybe baik sikit kot sebab mostly submit assignment on time and berkualiti sikit kot compared to before yang jelas buat main main. Teruk kan? 

Oh! Satu benda nak share, me is changing from someone yang tak suka kucing to someone yang suka kucing sampai tahap cium kucing tu haa jangan main main. I mean, bukan lah tak suka kucing yang benci like ever. But more to tak suka bulu kot. Bulu lekat lekat dekat baju. Eh entah. Lupa kenapa tak suka. Thanks to Baby who came into my life semester lepas. Baby tu anak kucing yang kitorang bela dekat Merlimau but now she is gone. Bukan mati. Tapi dah di ambik orang. Sobs. Baby sangat comel. Bulu dia kembang. Manja. Suka main. Suka lompat. Suka makan ayam. And i miss her so bad right now

So yeah. Hoping for a better years ahead. Tahun ni ill be finishing my degree. Tahun depan awal tahun grad. Ya Allah, permudahkan lah urusan ku aminn. And I hope in 3 years ahead, i will end my zaman bujang. Eheks malu ittew. Insyaa Allah. Target 26 tahun actually tapi kalau rezeki awal dapat kawin 25 pon alhamdulillah. Dah kenapa cerita pasal kawin dekat sini lol

But apa apa pon, i have to focus now. To finish my degree on time with flying colors insyaa Allah. I have to study hard and work hard. Pray for me

nota kecil: lol


No comments:

Post a Comment