Friday, November 16

16 NOVEMBER

(kata hati; Entry panjang)

Lately ni rasa jauh sangat dengan dunia social. Pon boley macam tu. I mean, lama jugak tak online. Actually tak teringin pon nak on sebab jadual yang teramat lah busy tahap bapak nya pun. Bayang kan naik cuti sem haritu, terus minggu test. Everyday tidur pukol 4. Lepastu hari Jumaat sampai Ahad ada program Fac. From 8pg sampai 6ptg. Isnin dah start class. Then malam tu release tension keluar dengan my 3 baby pergi tengok muvie. Selasa nya, Cut datang Shah Alam since UTM sekarang tengah cuti sem. Then Rabu class, Khamis ada program club ISEC dekat Taman Botani Bukit Cerakah from 7pg sampai 3ptg and today Jumaat ada class. Petang kejap lagi kawad. Okay nampak tak permainan dia dekat situ?


Muvie with My baby. Anis, Nuna and Zack

Program ISEC di Taman Botani :)

There, My baby Cut datang:) From left: Cut, Ana, Nia, Ayu

Super tiring week like seriously tak tipu. Tu pon hari Khamis tu classmates ajak pergi Setia City Mall lagi after balik program ISEC, but saya tak ikut coz ada lah masaalah wanita sikit. Actually Im not feeling well right now, emotionally. Rasa macam something wrong somewhere and I think I know what its all about. Perkara yang tak patut di fikir tapi saya fikir jugak. Entah lah..


Guess who's sleeping...

Oh sekarang semua orang pon dah aware dengan serangan yang jadi dekat Gaza kan. Pemimpin Hamas terbunuh dalam serangan malam tahun baru hijrah 2 hari lepas. Dan Gaza sendiri dah pon buat keputusan untuk menyerang balik. Kita sebagai umat Islam, kena sama2 berdoa untuk keselamatan rakyat2 yang tak bersalah dan juga doa supaya kemenangan berada di pihak kita. Sehebat mana pon back up yang Israel ada plus sehebat mana pon diorang, tapi kita lagi sejuta ribu trillion kali empat puluh lapan juta lagi hebat. Sebaaab, kita ada Allah. Dan kita ada main weapon which is doa. Satu2 nya cara yang boleh kita hulur sebagai seorang pelajar yang tak mampu nak hulurkan apa2 bantuan ni adalah dengan berdoa. Yes doa..


Pray..

Last but not least, saya ada something sikit nak habaq. To someone, I dont think you should play with someone's heart, serious talk. Kalau niat awak setakat nak mainkan perasaan dia, better tak payah lah cakap yang awak suka dia. Or maybe awak tak ada niat langsung pon nak main kan perasaan dia. Ok fine I understand. Mungkin awak sendiri pon keliru dengan perasaan awak sendiri. Its okay baby, I understand, no worries. Sekarang pon kita sama2 baru masuk U baru, kenal kawan baru, classmates baru and semua lah yang baru baru. So tak rasa terlalu awal sangat ke? Im not pointing to anybody okay. Even to myself instead. Ni just random cakap je. Tapi, siapa2 yang berada dalam situation ni, Im sorry kalau terasa. Nia faham perasaan tu. Sakit kan..


If you don’t go after what you want, you’ll never get it. If you don’t ask, the answer is always no. If you don’t step forward, you’re always in the same place. Take note


nota kecil: Tak datang kawad :3 Kuikuii

No comments:

Post a Comment