SHAH ALAM

Alhamdulillah dah seminggu saya bergelar Mahasiswa Uitm. Pelajar kepada program Ijazah Sarjana Muda Sains Kejuruteraan Sistem Maklumat or senang cite IS Engineering. Daftar masuk sini 1/9 haritu. So as usual, first week of course lah orientation week. Kalau UiTM, orientation week ni known as MDS which is Minggu Destini Siswa. Bagi saya, kalau boleh MDS ni perkara paling last saya akan join dalam dunia ni after kawat kaki. Kalau boleh lahh:3 Pengalaman MDS memang speachless nak digambarkan. Tapi best lah sebab dapat ramai kawan baru :)

My everything. U too Kak Nia:* I'll make u proud, InsyaAllah

Me with bantal and penyapu beli segera bawah kolej. Haha

Oh, saya ada roomate baru dekat sini. Dulu same Palam jugak. Same lecture hall and same block kolej. Alhamdulillah dapat roomate yang dah kenal even dulu tak berapa nak rapat sangat setakat sembang2 gitu je :3 So heres my new roomate, Wan Nur Zhulianna.

Muka Nia tersangat lah selenge. Tension fesi jerit2 :/

Bayangkan baru hari ke2 dekat sini, dah tido gabung katil. Lepastu tak tutup lampu pulak tu. Penakut gila dua ketul ni siries :3 Oh sepanjang MDS ni saya pon rapat dengan Cno. Cno ni dulu pon Palam jugak tapi dia Asasi Sains. Lepastu nak habis2 MDS baru lah rapat dengan Wani. Wani pon Palam jugak, Asasi Sains. Wani ni bakal doctor tauu. Dia dapat course medic jangan main2. Heww

Ana takde mase ni sebab Ana dapat duduk depan. Sobb *Kiri Wani, tengah Cno

Nampak tak muka saya yang tak cukup tido dekat gamba tu?:3 So semalam dah start kelas. Mula2 daftar bagai lepastu tak ade ape sangat pon. Hari ni baru start belajar. Jadual alhamdulillah tak lah se pack and se busy masa Asasi dulu. Frankly, tak di sangka sangka rupanya dalam class tu ada 4orang budak Palam termasuk saya. 3boys and 1girl which is me. Tapi saya tak kenal. Sedihh

Jadual untuk Sem ni :3

Oh, tak sangka jugak ada 2 orang budak M4 satu faculty dengan saya which is Ahmad Azim dengan Ihsan. Siries rinduuuu sangat dengan diorang semua. Teringin nak gather balik semua budak2 M4:'( Okay taknak sedih2. So! sekarang saya tengah berusaha meng adapt diri dengan keadaan sekitar sebaik mungkin and try to tune my mood kepada mood belajar. Tanam azam and try to fulfill sehabis boleh.

I miss my M4 :(

Okay lah, nak cerita perasaan ni macam mana memang takkan habis lah kan sampai minggu depan pon. But saya nak try update sekerap mungkin sebab susah lah nak compress2 macam ni. Heww. Okay tu je lah kot. Esok kelas 4.30ptg so banyak gila masa. Excited pulak kelas lambat2 macam ni. Hekss. Till then, byebyee

nota kecil: Esok nak pegi hantar Gee fly :)


10 comments:

  1. gud luck Nia !!
    lame gak blog ni menyepi..
    n_n

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih ^^, Tu lah pasal, macam busy sikit. Hee

      Delete
  2. Kirim salam Wani bakal doktor tu :P
    Nia dah gemuk serius tak tipu muahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okayyy. Salam bakal disampaikan. Hikhikk:p Hahaaa siries tak nafikan. memang dah gemok ponggg

      Delete
  3. Nia awak bukan ke ade main netball time mds wakil kolej mawar sampai jadi juara? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh iyeke, xpe lah melati pon de menang gak kan hehe :P tp yg pentingnya, fakta atau auta nia men netball ptg tu? Sy perasan pon sbb teammate awak jerit name nia kuat2..xtau ar salah dgr ke ape..hehe

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. hi, kindly i wanna ask u a question. what u took b4 u get into this course? i mean, diploma, foundation or what? i decide to apply for this course. but now i m studying as a science comp student in diploma...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi :) I was taking foundation in engineering before. Only then i applied for this programme. U actually on the right track. Good luck! We might end up meeting who knows?:)

      Delete