Friday, July 18

GEMOK

Masih terkejut dengan kes #MH17. Previous entry

So cuti ni ingat nak gain weight. Tapi memang setiap kali semester break cakap nak gain weight, tak gain gain pon. Blegh. Okay lah pernah lah naik sikit. 200g, 300g. Macam tu je lah. Tapi saya teringin sangat nak berat time sem 1 dulu. 54kg. As for now my average weight is 52kg. Even 2kg je pon tapi tolong lah stay with me sebab my metabolism is real high. Saya susah sangat nak naik berat. Or maybe sebab genetics jugak kot. Tengok lah Mama. Muda2 kurus je. Dah tua ni baru berisi sikit. Tu pon tak ada lah berisi mana pon

Tapi sekarang berat 52kg pon dah kira alhamdulillah lah sebab dulu saya 49kg je kot. Dari Form4 sampai habis Asasi, 19yo. Kira underweight tau 49kg tu sebab tinggi saya time sekolah 161cm. Berbalik kepada cerita 54kg, even tak jauh beza pon 54 dengan 52 but my physical siries berbeza gila gila dengan sekarang tak tipu punya. Ada satu gambar tu I really looks like a pregnant woman with swollen face. Kembang habis tak tipu punya. Tangkap gambar pulak dengan lecturer lelaki. Dah macam laki bini dah. Hahahaha. Nak tengok gambar? Hiks malu lah. Jangan gelak!



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Time ni prof belanja makan. Bukan berdua je tau! Ada lagi kawan 2 orang. Okay nak cerita ni. Time ni dah lah saya pergi order beger. You know datang restoren. Tak silap ni restoren own by Fizz Fairuz dekat Shah Alam. Datang restoren, makan beger. What the kan? Perempuan nafsu ape tah aku tak tahu. Hahahaha. And you know what, time berat 54kg ni kan, saya boleh rasa peha saya berlanggar time berjalan. Tak pernah hayat rasa peha berlanggar lagi. Hm lagi kalau pakai baju kurung. Kan pakai kain. Lagi lah terasa gila. Time tu mula mula rasa down gila tapi bila tanya kawan2 lain, diorang cakap, its a normal thing. Then saya pon fikir, Oh okaylah macam tu. Akhirnya setelah 19tahun hidup, baru rasa hidup normal which is peha berlanggar kalau jalan. Hahaha okay

Then time tu I pon feeling2 rasa diri cantik sebab finally I got a normal life aka peha berlanggar time berjalan. Padahal *sila rujuk gambar diatas semula

Oh saya tak cerita nafsu syaiton saya time sem 1 macam mana lagi kan? I dont know whats gotten into me, but I can finish a plate of chicken rice after makan beger bakar. Beger bakar beb. Bukan beger tepi jalan nun. Kalau menu hari2 pulak, biasanya masa dinner lah nafsu syaiton ni naik. Saya suka beli nasi lemak. Then beger special double. Air wajib 2 cawan. Eat seperately. Basuh tangan dua kali. Lepastu before naik bilik, tapau ayam uncle bob 1. Dinner pulak pukul 9. Mendapat lah peha berlanggar

But when I saw gambar yang dekat atas tu only then I realized, peha berlanggar is not a normal thing! I really look like a big fat ogre in that picture and lepastu terus berazam taknak makan ikut nafsu syaiton dah. Then masa sem 2, berat saya turun 53kg. Peha berlanggar dah hilang. Imma happy kid. Time tu saya puas hati lah dengan physical baru. Tak cengkung. Ada isi. Peha tak berlanggar and I live my happy life as usual

Until sem 3, my weight turun lagi jadi 52kg. Kurus sikit lah. But my housemates said saya nampak beza gila masa sem 3(52kg) dengan sem 2(53kg). As kalau compared dengan sem 1(54kg) of kos lah beza gila kan *rujuk gambar atas balik. They said saya sem 3 nampak kurus gila. Padahal turun 1 kg je pon. But i think currently my weight is 51kg kot sebab rasa pakai seluar jeans longgar. This is dangerous. Semoga Nia boleh naik berat sampai 53kg balik. Aminnn. Jangan 54kg tau! Sebab nanti macam gambar di atas. Hahaha okay bye 


nota kecil: Ily, my friend nak kawin dahhhh

No comments:

Post a Comment