Thursday, January 19

19TH JANUARY

Well hello 2017. Is it too late nak wish happy new year? Haha alhamdulillah tahun berganti tahun. Saya masih lagi tak berapa boleh move on dengan tahun 2016 sebab it was a very special year for me. My long await year since childhood and it was alhamdulillah fantastic. Saya ingat lagi how it was a year ago, 1hb Januari 2016 . I step into 2016 with a mix feeling. Mix feeling sebab saya risau macam mana kalau tahun ni tak turns out to be macam yang saya plan? Yes I do made my preparation before step into 2016 but yelah manusia kan. Tak lari dari perasaan overthinking. Oh wait, manusia or perempuan? hee

Terimakasih Allah for giving me the chance to feel the joy of my 23 age yang ditunggu tunggu sekian lamanya. Well I dont have any specific planning for my 24 age since kehidupan saya I mean my status 360 degree bertukar last year and it was not in my childhood plan at all. So 24yo ni would be my 'go with whats coming' year. Gitu tauu. Oh i dont like the phrase 'go with the flow' sebab saya rasa macam tak ada cita cita. Its what I feel ye. I dont know what say you. Eh plus 'go with whats coming' tu different okay dengan 'go with the flow'. GWWC tu macam kita dah tahu apa yang akan datang and kita akan ikut and keep on moving but GWTF tu macam kita tak tahu apa akan jadi and we keep on moving. Haha bye hashtag jangan kecam

So from my previous post ada cakap pasal bag yang saya teringin sangat nak beli tapi dihalang oleh cik abang sayam sebab dia suruh utamakan priorities blablabla (membebel style makcik2 version mohd naim), andddd finally i got it okayyy keke. Dia belanja. Hehe. Patut lah mati mati tak bagi saya beli sampai tacing taknak layan dia satu malam tau (Nampak tak ciri ciri seorang tunang innocent comel lagi sweet yang mendengar kata bila cik abang tak bagi, so tak beli padahal boleh je pi beli sebab guna duit sendiri kan? Tapi merajuk manja taknak kawan haha bye) Sebab dia dapat baki bonus from previous second penang bridge projek dulu. Punya lah bertahun. Baru dapat. Patut la tak bagi beli last month. Haha tak sia sia merajuk and acah acah update blog menyatakan kekecewaan tak dapat bag hee 


Me posing with my bag uuuuu

Tadi scroll facebook sekali ternampak ni. Please do skip to last paragraph kalau malas baca (hashtag but I dont think you malas sebab if you malas then you would not even want to read this post so I think you tak malas and you will read the whole paragraph) Okay here it is  



Kalau dalam konteks ni kira macam nak terus kawin la kan taknak bercinta cinta sebab kapel tu harom. Yup yes it is. Abang dulu pon memang terus nak ajak kawin. Yes I do faham niat dia baik memang nak memperisterikan me myself and yakin dia memang a good gentleman since everybody dekat office even bos pon bukan main recommend sangat haha lol. But that doesnt mean dia sesuai dengan kita kan? So thats why I ask for an engagement. Untuk tempoh mengenali. I ask for a year sebab saya rasa tempoh tu tak terlalu sekejap and tak terlalu lama. Untuk kami ni la yg boleh di considered strangers kan. Minta bertunang sebab I takmau involve dengan any relationship yang buang masa and tak ada hala tuju. Okay wait. Ada hala tuju pembetulan. Tapi different path. I still remember my senior collegues pernah cakap 

"Takpe nia. Bertunang pon betul (since dia tahu i refuse to get married with my finace on that time). Bila kita bertunang, kita berada di satu jalan yang sama menuju destinasi yang sama. So kita akan jadi lebih faham dengan masing masing. Tapi kalau tak bertunang, memang korang plan nak kawin tapi korang tak berada di jalan yang sama. Sorang jalan situ, sorang jalan sini. Bukan tak boleh make it tapi maybe kita senang nak give up if anything happen sebab kita tahu kita tak ada ikatan apa apa" Saya try untuk hadam dengan mata hati apa yang kakak tu cakap and yes, now i get the point

I remember how I was, not a long time ago. I do understands it now. Betul lah orang cakap, orang makan garam dulu ni memang serba tahu. Tapi lain orang lain. My situation might fit with her advise, but we dont know yours kan? So dont take this too deep

Alah boring lah cakap pasal ni. But I need help from anyone who terbaca my post ni untuk doakan urusan saya dipermudah please. And I do pray for urs also aminnn :)









No comments:

Post a Comment