Thursday, January 12

LELAKI INI

After sekian lama tak update, akhirnya dapat jugak lepas gian update entry malam ni. Busy nyah segale assignment, tutorial, study semua. Sabtu ni dah start Test1 dah. Malam ni baru macam ada masa sikit since semua benda dah siap, esok kelas tak banyak. Tinggal nak study je kejap lagi, but before tu moh le kite mengupdate blog ye teteman. Ahaks:p 
We're all in pink:D Tudung Nia tak betul..
Okay back to business. Malam ni macam nak cakap pasal lelaki. Bukan nak mengutuk okay, but more to luahan perasaan seorang perempuan yang pernah kena tinggal sebanyak 2kali and specific, baru broke up. Lelaki ni tak dinafi kan diorang akan sayang girl diorang tu sepenuh hati lebih2 lagi kalau girl tu berjaya ubah lelaki tadi menjadi yang lebih baik. Masa tu, lelaki tu akan insaf and akan anggap, girl tadi lah his everything. But perasaan tu boleh hilang like sekelip mata je if girl tadi tu tak ada dengan lelaki tadi 24hours. Contoh macam girl tu busy dengan study or whatsoever. Tak kira lah relationship diorang dah masuk 2years or more. Konklusinye, pendirian diorang ni tak tetap. So we as girl, kena selalu ada dengan diorang kalau boleh 24hours and say "I love U" sampai lebam so that dia tahu yang kita really sayang dia. I mean, so damn really sayang dia..


Second, yang ni lelaki yang takde special relationship dengan kita. I mean, lelaki yang di anggap just friend. Diorang ni pon kadang2 bahaye jugak, lebih2 lagi yang hot2 or jenis yang huha2 ni. Depan kita memang lah diorang layan kita baik, ajak sembang, ajak makan semua. But if we get too close with them, or dalam bahasa lelaki nya: senang nak try, so memang belakang2 kita diorang akan kutuk kaw2 lah. Sebab tu saya kalau boleh nak elak berkawan dengan kaum lelaki dah sekarang. Eceyy:p Rapat pon just dengan classmate tercinta je. Korang, I love u tauu. Hehee


Third, yang ni best sikit. Yang ni for those yang really wants a sirious relationship. Dalam umur macam sekarang, memang usia kita lah kan untuk start cari pasangan hidup. Boys lah paling tak lari dari benda ni. So diorang akan start improve diri diorang untuk jadi lebih baik, baik dari segi iman, akhlak, harta or apa2 je lah yang diperlukan untuk jadi seorang ketua keluarga yang baik. So, kita girls jangan terkejut bila tiba2 bf kita bagi cincin sebagai tanda yang dia cop kita dulu. Haha:p Yang ni secara tak official lah. Kalau nak hantar rombongan tanda dekat family, macam melampau pulak kan. Yelah, sekarang kan belajar lagi. Im talking for those yang serious okay. Ulang suara, for those yang sirious. Kalau setakat beli couple2 ring tu, BUKAN!


Okay lah, tu je kot. And and I think macam nak share something lah:)


If a boy pauses his game just to answer your calling or reply your text, believes me he's nothing. But if a boy pauses his conversation with you just to answer God's call, believes me, he's the one. Marry him! 


:') Best kan? And I think I've found one. Kita doa yang terbaik je okay. Insyaallah.. Lagi satu, doa ni,


 "Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya, dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertaqwa.

Ustazah suruh amalkan. So saya dalam proses mengamalkan. Buat masa sekarang ni memang saya tak ada boypreng. Taknak bercouple dah, semua tu macam main2 je. Biarlah after ni relationship yang sirious. Insyaallah, pray for me:') Selamat malam..

nota kecil: Tolong doa kan saya untuk Test1 ni ye. Aminnn..







9 comments:

  1. gudluck adek nia....moga2 impian kita terlaksana....kita tuh...haha

    ReplyDelete
  2. Betul semua yang nia cakap tu & anyway ,good luck ! :)

    ReplyDelete
  3. yeahh. sokong kau. bio laki yg dtg kat kau kan. gudluck syg

    ReplyDelete
  4. nia dah dpt cincin lettew. hahaha

    ReplyDelete
  5. Thanks all:') Haziq, takdapat pon lahhhhhh. tengok lah kat jari, mane adee:p

    ReplyDelete
  6. Terima kasih Akmar cantik:) dan kakak Nasirah cantik:)

    ReplyDelete