Wednesday, August 29

RAYA12

Yeahh! Alhamdulillah akhirnya dapat jugak saya update blog:D Before ni siries banyak gila cabaran dan halangan mengapdet. Tapi today, I've make it yaww>.<y

So last week was the first week of raya. Syukur kita dah pon masuk ke bulan Syawal. Which is bulan kemenangan bagi seluruh umat Islam after sebulan berpuasa. Alhamdulillahhh. Tahun ni kitorang raya dekat rumah mbah dekat Sabak Bernam. Bagi yang tak tahu, mbah is ekceli a granny or lebih tepat nenek. Mbah ni bahasa Jawa tau. My Papa is orang Jawa okay :3


My family, my soul. Selamat Hari Raya!:D

Kitorang balik kampong a day before raya which is hari Sabtu. Tidur sana sampai Khamis then baru lah balik kampung Ayah dekat Perak. Nothing special this raya. Macam biasa je alhamdulillah. Pagi raya salam2, dapat duit raya, makan makan makan, jadi kuli di dapur and raya ketiga barulah merasa beraya rumah orang. So nak upload lah sikit gambar raya dekat sini. Hee


Warga jawa. Hekss:p

Berato beratoo..

Warga dapor. hekss

We'll never get understand them -__-

Kiri: Mama, Cik Ani, Cik Roha. Golongan aunty. hee

Okay I look like a raksaksa there dengan muka berminyak plusplus

Kalau ade lah kan yang ter wondering apesal si Nia ni kata balik kampong Papa lepastu blik kampong Ayah lah pulak. Takde, actually I have 2 fathers^^, Papa tu papa tiri, Ayah tu ayah kandung. Yang lain2 tu fikir sendiri lah ye. Heww

So here's my Ayah. Dah tua tapi still tak kawen lagi. Hekss:p

Ayah with Razin my niece. I love you!:*

Oh masa raya pertama tu ada balik kampong Ayah kejap. Singgah kejap je lah tapi. Ade gambar ni haa..

Mama and Opah:* 

Papa and Pak Chek:)

Mama and Mak Chek:)

The center is my kakak sedara. Bulan 12 ni kawin #OhTakPercaya

So, itu je lah ponn. Heww:p Idea takde actually nak update plus dah mengantuk tahap kambing gurun. Tapi nanti nak update lagi sebab nak cerita pasal pegi Shah Alam amik transkrip. Heeks.. Okaylah, selamat malammm

nota kecil: Kak Nia dapat BB baruu~ Jealous









1 comment: