Saturday, April 28

CGPA

Harini result Asasi saya keluar taw. Huhuu still bersyukur even bukan dekan. Tapi still 3pointer alhamdulillah. Tahniah buat kawan2 yang dapat dekan and 4flat. Terutama to my beloved roomate; Anis si pinky girl:*


Masa tengok result tadi, mata tertumpu dekat satu subject je. Time tu macam nak menjerit pon ada, nak menangis pon ada, nak terjun bangunan pon tak ada. Semester 1, Physics saya Cplus tau. Ni cerita betul, tak tipu punye. Tak percaya, tengok ni;


Nampak tak Physics tuu? Teruk kann? Math tu jangan tengok lagi. Nanti tak seprais..

Kan kan? Teruk kan? Ape nak jadi lah nii.. Tapi cuba tengok Semester 2 pulak. Hee..

TARAAAA~

Hehee, kalau tak letak 'Wow' pon takpe kan. Even taklah sehebat awak dapat A or even Aplus but its a very tearing moment for me dapat naik macam ni. Actually I got my own teory pasal result Physics ni. Actually since upper form saya memang lemau gila dengan Physics. Rasa macam nak drop je. Tapi apakan daya, Physics subject al wajib al ghunnah untuk engineering since Im in a field of engineering sejak lower form.

So, memang dari dulu lah tak suka dengan Physics. Asal Physics je susah, asal Physics je susah. Senang cerita mindset lah. Sebab tu masa Sem1 Physics saya gila2 teruk grade dia. Nasib tak failed. Tapi, masa Sem2 pulak Physics saya naik gila2 sebabbbb. Sebab apa tau, sebab majority sub topic untuk Physics Semester2 is in a field of Electric which is my expertise. Ecewahhh, bajet gila expertise. I mean, bidang saya lah Electric ni coz masa upper form dulu saya amik Electrical and Electronic Engineering Studies. Masa lower form pulak, saya amik kemahiran teknikal dalam subject Kemahiran Hidup(KH). So basic dah ada lah kan..

Dah pernah letak dah gambar ni dekat blog. Act nak tunjuk bukti saya budak elektrik. Hewheww

Nampak tak kesinambungan dia dekat situ? Hehee, lagi satu. Masa Sem1 grade Math saya A. Tiba2 Sem2 turun B. Nak tahu jugak sebab dia? Nak cerita jugak, tak kira. Masa Sem2 almost semua sub topic Mathematics is Physics. Which is segala formula work done, power bagai, semua kena belajar balik. And I really dont like! Kena belajar balik formular2 keramat Physics yang tak berkesudahan tu. Sangat tak best..

So, betul lah kan teori saya ni?",) Oh oh lupa pulak. Awak, tahniah tau sebab dapat tawaran further in medic. Semoga menjadi seorang doktor yang seimbang duniawi dan ukhrawi ye. Insyaallahhh, Aminn... :)

nota kecil: Dekat mana nak beli Varsity? Anyonee? Seriouslyy.....










10 comments:

  1. tahniah! kalau yg tak okey tu bagi okey balik :) akak pon amek fizik jugak. susah kan! serius susah la -.-

    ReplyDelete
  2. Varsity eh?? bukan yg jacket tu ke? huhu

    ReplyDelete
  3. Anyway i thought i already commented something here yesterday,....must have forgotten to post it after clicked preview...,it was quite lengthy too... ahhh nvm >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala anippp, ape yang di type tuu? Nak tahu jugakk.. Huu, em em varsity yang jacket tuu. Anip tahu nak beli kat mana?

      Delete
    2. Hmm...tp varsity jcket tu ade byk brand kan? huhu. rena cube tengok kat forum lowyat..byk seller kat area kl n pj tu lah... (boley ke pnggil rena? haha takut kalau panggil nia,same cam sy pnggil akak awak.)

      http://forum.lowyat.net/index.php?act=Search&CODE=show&searchid=332a0cb9554622887aef26bd424891d4&search_in=posts&result_type=topics&highlite=varsity

      Delete
    3. Aidrena nak tau ape yg org xsempat nak post comment ritu eh? Nah, mungkin bukan sebijik, tapi boleh laa.. :P

      "Wow..congratz aidrena! i understood ur feeling! that feeling when we scored well for some subject we really hate... its just priceless,right? XD "

      Delete