Friday, April 13

UPU

(Entry yang sepatutnye di post masa gempa bumi haritu)

Syukur Alhamdulillah harini off kerja. Dapat lah rehat2 dekat rumah and boleh update blog^^,  Actually nak bagitahu kenapa saya kata dah betul2 19tahun dalam previous entry. Hari Sabtu haritu, Mama Papa Amier Mikhail balik kampung. Tinggal lah me alone2 dekat rumah sebab tak dapat cuti. Yelah, kan baru start kerja hari Selasa tu. Mama pulak dengan sepenuh kepercayaan bagi duduk rumah sorang2. Wuhuuuu totally unbelievable:D Syok gileeee..


My two and only brothers. Sorang Darjah6, sorang Darjah3..


Masa balik kerja tu, rasa macam duduk rumah bujang lah pulak kan. Balik2 terus solat. Then mandi. Lepastu start washing machine, masak nasi(lauk Mama dah masakkan), sidai baju, makan, online, then masa nak tidur tu, check semua tingkap dah tutup ke belum, check pintu dah kunci ke belum and last but not least, tidur dalam keadaan lampu rumah, lampu bilik, lampu toilet and lampu dapur terbukak. Huahuaa.. 


Rinduuu:'(


Tapi Mama still jugak kejut bangun pagi keesokkan nye. Pagi2 lagi dah call suruh bangun. Lepastu call lagi ingatkan dah tutup suiz iron ke belom. Lepastu call lagi tanye dah kunci rumah ke belom before pegi kerja. Lepastu call lagi tanye dah mandi ke belom. Okay tipu. Tapi tu lah takbest nye, spoil pulak feeling rasa dah cukup dewasa sebab Mama asyik call je. Huu.. Malamnye masa tengah syok layan ABPH sorang2, Mama Papa semua balikk. So, berakhirlah zaman bujang saya. Wuhuu..


Actually taknak bagi tahu sebab dia haritu coz bahaya lah kan cakap duduk rumah sorang2. Mana tahu ada Bangladesh ke baca blog ni. Perogol bersiri kee. Huhuu.. Astaghfirullahalazimm, tak tak tak. Mintak simpang, Ya Allahhhh..


Actually sekarang saya tengah dilema ni. Bila lah fasa 2 UPU untuk lepasan STPM setaraf ni ek. Nak tukar choice ni. Haritu tak sempat nak tukar. And most important, tengah cuak tahap kambing tunggu result Asasi ni. Ya Allah, sesungguhnya aku telah melakukan yang terbaik dan hanya mampu bertawakal. Semoga keputusannya tidak mengecewakan. Aminnnn...


Lagak macam banyak betul keje, padahal tengah mengopy keje orang nih. Haha:p

nota kecil: Harini buat dadih stroberiii:D

No comments:

Post a Comment