Sunday, October 14

MAMA

Its been a while. Banyak hari jugak tak update blog nih. Lately ni tak tahu kenapa rasa macam tak bersemangat langsung. Rasa tak selera nak makan, rasa lesu, rasa sedih, rasa itu, rasa ini dan segala rasa yang ada. Maybe sebab rindu rumah kot. And I think, Im getting a bit homesick right now. Okay fine bukan a bit, but a trillion homesick. Phew


Yes

So disebab kan dah lama tak update and my fingertip pon dah gatal meroyan nak ber dangdut atas key board, so this gonna be a long entry. First of first;

Today is my one and only Mama's birthday. Happy Birthday Mama! I love you so much and much. Thankyou for everything. Takde perkataan yang mampu di samakan dengan semua penat lelah Mama besarkan kitorang adik beradik selama ni. Okay memang function pon sebenarnya nak wish dekat sini since Mama tak boleh nak baca. But I already wish by texting, post on FB's wall and call her this morning. Ma, Adik sayang Mama:*

Nak jugak:p

Pagi tadi, perkara pertama yang Mama cakap after say thankyou is; Jangan shopping banyak sangat. Haha sentap sekejap serious :3 Since PT pon dah keluar, sebab tu Mama cakap macam tu tu. She knows me very well. Memang lah, nama pon Mama kan. I cant handle my money so well seriously. This is a very big problem and kena tangani secepat yang boleh. Kalau tak, memang susah. Bayangkan, 450 boleh habis within a week. Okay Imma looser. TAPI! Memang banyak benda nak kena bayar okay! Buku lagi, buku lagi, buku lagi, bill electric lagi, bla bla bla..


Miss both of them so much

Next; My condition here. Lately rasa macam tak semangat je. Macam saya cakap awal2 tadi. Yes it is. Memang rasa tak bersemangat and its really affect me sampai orang sekeliling boleh nampak. Kot? Maybe my emotion not really shown tapi boleh nampak lah the way I behave. Ape yang membuatkan saya cakap macam ni. This is because(cewah), ada lah dalam 4,5 orang tegur saya macam ni:


"Nia, nia memang suka jalan sorang2 ke?"

Sebenarnya, I do like jalan sorang2. Memang tak di nafi kan. M4 girls pon tahu saya macam mana. Just dekat sini, rasa lain pulak. Rasa macam pelik. Rasa sedih, rasa lonely(eh?) Maybe sebab new environment kan. So saya tolak tepi je semua tu and live my life here as happy as I could. Settle

Freedom:)

Then, yang lain2 just the common thing. Quiz, results, class etc etc etc just happen as usual. Assignment tak berapa nak banyak lagi alhamdulillah. My weight getting increasing over and over. Sound great tapi agak risau lah jugak. Tapi best tapi risau tapi best. Okay

So tu je lah kot. Last but not least, Wani which is my classmate dekat Palam, accident. Ligament dekat lutut dia koyak:( Accident masa main futsal. Sekarang dia kena bergerak dengan bantuan tongkat. I hope you'll get well soon honey. Take care. Love you..

nota kecil: Can I eat something good tomorrow?











4 comments:

  1. u n ur sister xde iras langsung?

    ReplyDelete
  2. Ehh:p Hehee. Maybe she wears spec kot kann. Tapi memang ramai orang cakap macam tu pon. heww. I think she more to gen sebelah family ayah but me pulak more to gen family sebelah mama:p

    ReplyDelete