Saturday, October 27

SHRAA

Alhamdulillahhh, dapat jugak saya balik rumah Raya Haji ni. Cuti dalam seminggu lebih macam tu. Ahad minggu depan dah balik. So Im gonna spent my whole week ni se maximum yang boleh dekat rumah. Malas nak update pasal kehidupan buat masa sekarang ni. Rasa macam nothing important to write. I mean, mood nak mengekspresi feeling tu tak ada since masuk degree ni. Maybe sebab busy plus environment baru pulak kan. Mungkin lah kot

Entry kali ni just curahan kata hati. Semalam saya ada terdengar dekat radio pasal kes seorang hamba Allah ni nak saman parents dia sendiri. Al kisah, abang kepada hamba Allah tadi tu which is anak parents dia jugak, terkorban dalam satu accident jalan raya. Malas cakap banyak tapi semua boleh fikir sendiri lah kan. Ada jugak manusia macam tu dalam dunia. Saman parents sendiri sebab adik beradik sendiri meninggal. Tak rasa derhaka ke? Macam mana lah perasaan parents tadi tu kan. Dah lah anak meninggal. Lepastu anak sendiri nak saman. Tak boleh bayang siries


Please stay

Then semalam Mama ada cakap something dekat me and Kak Nia. Alang2 dua2 anak dara dia ada depan mata kan. So ceramah tu panjang sikit lah. But ceramah sekarang dah berbeza dengan yang dulu. Kalau dulu nasihat budak2 je cakap jangan main lari2 tepi jalan, jangan amik kalau orang bagi ais krem, jangan ejek orang and blablabla. Tapi genre ceramah Mama sekarang is more to perasaan and boys. Heww

Banyak benda Mama cakap semalam. Kalau nak type satu2 dekat sini memang sampai besok pon tak habis. Tapi yang paling saya berkenan sangat nak share; 'Lelaki ni kalau dia sayang kita, dia takkan usik kita' Mendalam tau maksud Mama tu. Malas nak hurai, pandai2 lah kita semua fikir sendiri kan;)


us ^^,

Maybe after this I'll stop posting new entry dekat Facebook. Niat nak share dekat FB sebab, hey thats my FB kan. Suka hati lah nak post apa pon. Tapi bukan semua orang suka kalau macam tu. Ada jugak yang cakap; 'Oh yes of coz tu FB kau, tapi kau kena ingat, FB tu tontonan umum. Setiap apa yang kau post, orang lain pon nampak' Actually, tak salah pon setiap apa pendapat orang bagi. Nama pon pendapat kan. Tapi tak semua pendapat tu kita kena ikot sebab bukan senang nak puas kan hati semua pihak

nota kecil: Balik Shah ALam nanti nak nai tren :3

4 comments:

  1. 'Oh yes of coz tu FB kau, tapi kau kena ingat, FB tu tontonan umum. Setiap apa yang kau post, orang lain pon nampak'

    lol..mcm la blog ni bkn tontonan umum kan?!
    n_n

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam awak:) Maybe awak dah tersalah maksud nii:) Ayat yang awak quote tu bukan saya yang cakap, tapi ayat yang mungkin keluar dari perspektif orang lain. Dan suka saya perbetulkan salah faham di sini yang, yes it is blog ni juga tontonan umum. Cuma blog tak se umum FB dimana segala status terbaru di publish dekat umum. Dan orang terang pampang boleh lihat status tadi tu dengan jelas. Berlainan dengan blog. Blog hanya umum kalau sesorang tu masuk ke dalam web tu sendiri tanpa paksa. Kalau keluar dekat reading list pon, bukan seluruh entry dia keluarkan. Separuh sahaja. Dan new entry hanya keluar di reading list followers sahaja. Tapi awak jangan risau cik anonymous, im a positive thinker. Saya tak fikir pelik2. Ini cumalah penjelasan unutk kekeliruan awak:) Terimakasih kerana sudi membaca blog saya yang serba serbi ini. Salam sayang, editor:)

      Delete
    2. Waalaikummussalam..I never said that u said the quote..n I do know that it comes from others opinions..actually I nak tujukan comment tu kat org yg bg opinions tu lah..n Nia x perlu lah serabut sgt pkir pasal comment tuh..x nampk cool tw..opinions ni mmg mcam2..kalau nak terime sume mmg bley mletop kple otak nih..opinions org tuh jdikan la perbandingan so that we can choose which is better..

      n_n

      Delete
    3. Alhamdulillahh. Terimakasihh tauu ;) hehe

      Delete