Sunday, January 27

27 JAN

Dah lama tak update. Macam biasa, banyak benda nak cerita tapi malas nak type. Bukan malas, but more to busy. Alhamdulillah malam Khamis haritu selamat sampai Penang. Akhirnya dapat pon balik rumah after sebulan homesick taknak makan. Kehkehh. Kesian Anna hari2 kena paksa saya makan nasik. Petang Khamis tu pukul 2.30, Zack dengan Mat tolong hantar pergi bus stand. Nasib baik ada diorang. Kalau tak, gasak lah nak angkut kotak naik bas pergi bus stand. Then malam nye Mama, Papa, Kak Nia, Amier dengan Mikhail amik dekat bus stand Sungai Nibong..


Motif? Tak tahu

Actually final dah lama dah habis which is 21 haribulan haritu. Tapi 24 haribulan baru boleh balik Penang sebab 23 haribulan tu ada Annual Grand Meeting, PRS FSKM. PRS FSKM tu stands for Pembimbing Rakan Sebaya Fakulti Sains Komputer dan Matematik. Dalam satu entry before ni saya ada cakap yang saya ada pergi interview kan. And syukur Alhamdulillah I'd pass the interview. So Annual Grand Meeting tu actually majlis perlantikan untuk Majlis Tertinggi and Exco. Hasil kepercayaan Puan Masrina and Majlis Tertinggi 2012, semua sepakat mengamanahkan saya jawatan;




Exco Komunikasi Korporat. Haaa acano tuu? Haha kalau bayangkan Nia yang macam ni nak jadi warga2 korporat memang tak tercapai dek akal. Tapi sebenarnya I can possibly change my personality daripada lembik mengada ngada to someone yang rawrr bila bercakap in serious mood. Kehkeh. Dulu masa sekolah rendah, saya masuk pidato kooot. Tapi tu dulu time sekolah rendah. Walau ape pon, InsyaAllah saya akan cuba sedaya upaya pikul amanah ni dengan sebaik mungkin. InsyaAllahh #PrayForNia


Dapat jacket :)

PRS ni busy dia adik beradik jugak lah dengan SMF which stands for Sekretriat Mahasiswa Fakulti. Cuma SMF ni super duper duper duper busy. PRS ni busy dia takde lah duper sangat. Tapi tak duper pon, activity yang dirancang lebih 10 lah jugak yang kitorang kena run naik sem nanti. Bayangkan. tapi InsyaAllah kami akan cuba sedaya upaya untuk terus bawak nama PRS FSKM gah di hati dekan dan canselori:)

Kawan2 saya ada usik. Diorang suruh saya ngorat sikit Datuk2 untuk dapat lebih budget since bidang tugas saya banyak berhubung dengan warga2 atasan. Itu sangat nonsense. Haha. Tapi mana tahu kan boleh ngorat anak datuk ke masa tengah bertugas. Kehkeh okay stop it Nia. So, tu je lah kot. Kejap lagi nak post lagi. Till then

nota kecil: Need to write more


7 comments:

  1. Replies
    1. Macam kepala terbang kan gambar tu. Huuu

      Delete
    2. sory for the comment if it hurts you

      Delete
  2. nmpk rambut lahh dlm gambar tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Already removed the picture. Its my bad. Thanks for ur concern :)

      Delete
  3. Replies
    1. Oh no noo. Sorry for making u asking. Already removed the picture. My bad.. Thankyou for drop by :)

      Delete