Tuesday, January 29

29 JAN

Dah 4 hari dekat rumah. Kalau nak di ikutkan, ke empat2 hari ni semua tak productive. I mean, takde lah tido je satu hari. Tapi macam tak syok lah sebab tak buat something yang you know. Pergi kelas, belajar, gossiping (If this consider as productive), jalan from one place to another and blablabla. Saya ada try jugak baca my collection of non fiction book yang setelah sekian lama di tinggalkan dekat rumah. Tapi, krik krik krikk..

So first day dekat rumah haritu buat kek. Yumm. Kek Pelangi. Sedap tak tipuu. Tapi bukan Kak Pelangi yang warna warni selang seli atas bawah tu. Ni Kek Pelangi yang corak2 punya. Mesti tak faham kan. Gambar tak ade nak tunjuk sebab my phone rosak. Sobsob sedih much. Tapi kek tu yang macam ni punya;


Gambar ihsan google. Tapi colour chocolate, hijau, kuning. Kehkeh

Lepastu, third day buat Oreo cupcake. Ni best sebab bukan saya yang buat. Mama yang buat. Saya tinggal letak adunan dalam cup je. Siries ingat nak tolong, tapi masuk2 dapur je dah siap. Punya lah sekejap buat dia. Padu tak alasan?


Gambar ihsan google. Memang macam ni pon texture dia. Takde lah macam Cupcake DC tu

Lepastu tadi buat Kuih Melaka. Alahai yang ni tak payah cerita lah. Tutup mata boleh buat. Haha riak takbur plus plus. Tak de lah, kuih ni kan senang. Gentel gentel gentel dah siap. Taraa~ And of kos tak ada gambar sebab apa? Sebab phone rosak. Sodakollahula'zhimm..

Tapi cerita buat itu buat ini ni macam hebat sangat je si Nia ni masak kan. Haha takde lah. Siries tak pandai masak. Orang kalau hebat, dia takkan cerita dekat orang lain. Sama lah konsep macam kalau kita ada sesuatu kelebihan tu, kita tak akan sebok cerita dekat orang. Tapi suatu hari nanti orang lain yang akan figure out sendiri. Haaa.. 

nota kecil: Alhamdulillah dah dapat rumah sewa

No comments:

Post a Comment