Sunday, February 10

10 FEB

Okay, need to focus. Sebenarnya sekarang rasa malas sangat nak update tapi theres too much to cerita dekat sini. Plus, kalau tak update blog hati ni rasa macam tak best. Tapi malas, tapi tak best. Tapi malas, tapi tak best. Haihh

So 1 hari bulan haritu pergi Damansara. Ada kenduri kawin Kak Seha which is my beloved cousin. Tak sangka dulu kecik2 tidur sama2, mandi sama2 tup tup dah kawin kakak aku. Huu. Dah lah dulu saya duduk rumah Kak Seha sekejap masa kecik2. So memang rapat lah kan

Actually kitorang datang just sebagai tetamu je sebab sini kenduri belah lelaki. Kenduri belah perempuan masa Christmas haritu. After makan, kitorang pergi rumah Mak Ngah dengan Pak Ngah dekat Bukit Mimaland, Gombak. Sini pon tempat saya membesar jugak. Best tau sini, boleh nampak view KL dari atas bukit. Kalau malam, memang cantik

Okay tamat cerita kawin. So 7 Februari haritu was my birthday :) Alhamduillah Im finally 20. Big enough to get married I guess. Hekhek gatal. So, that day memang di penuhi dengan makan makan dan makan. And I got this as my birthday gift. from Mama and Papa of course 

Tangan basah masa ni :3

Isnt it beautiful? :') First time dapat cincin as present. Beli je dekat kedai diamond, tapi white gold sebenarnya. Heww. White gold ni best tau. Sebab apa, sebab kalau nak jual balik memang tak dapat even harga dia tak patut pon untuk tak dijual balik. So kira harga dia mati lah. Sama macam anak gadis. Harga diri seorang anak gadis mana boleh di tebus balik. Macam emas kuning. Selalu orang beli emas untuk investment. Kalau sesak, boleh jual balik. So mana better emas kuning ke emas putih kalau nak di jadikan perumpamaan untuk anak perempuan? Hekhek..

Birthday girl kekenyangan sampai tertidur

TAPI! Emas kuning still the best. I love gold so much. Just kalau nak bagi gold untuk orang tersayang, better bagi white gold lah ye. Boys take note. Tapi cincin tunang, guna emas kuning lah baru best. 

Lately ni kerap pening kepala. I donno why. Maybe sebab umur pon dah banyak kaan. Ceh bajet bajet je. Okbye

nota kecil: Mr Boogie..

2 comments:

  1. Happy birthday dear :) may Allah bless you n be a good daughter yehh

    ReplyDelete