Sunday, August 18

TARP (3)


Okay sambungan cerita pasal TARP. Lepas dah cerita pasal pergi sekolah, cerita pasal budak kelas. Then nak cerita pasal memory pulak. Theres so many thing nak cerita actually, tapi tak tercapai dek daya nak menulis. Tapi at least ada jugak lah something yang nak ditulis. So nanti bila dah tua boleh baca balik kan kan

So benda yang paling saya tak boleh lupa is my first day at school. And also my shoes that time. Actually Im kinda excited nak pakai kasut tu pergi sekolah sebab saya rasa my kasut is sooooo cool. Haha ober tau. Kasut hitam kulit berkilat yang macam orang pergi office tu. Siap ada heels kaw. Orang lain pakai kasut hitam kulit dull pergi kilang tu je. Act memang kena pakai kasut tu pon. Tapi Nia ni je ha mengada lebih. Hahaa. And sepanjang setahun, saya tukar kasut sekolah sebanyaaaaaaaaaaaak, 6kali. Plus, 6pasang kasut tu, semua bukan kasut yang legal pakai dekat sekolah. Gila kan? I know

Okay back to the first day at school. Eh kejap. Saya cerita ni jangan pikir saya perasan tau. Biasalah time budak2, tak matang lagi. Huww. So masa first day tu saya ingat lagi. Time rehat, before ambik buku teks dengan Yaya, I went to toilet by myself. Then keluar je dari toilet tu ada segerombolan budak lelaki jerit2 from tangga the other blok tapi level bawah from where I am. "Budak Gombak weh budak Gombak", "Marka KL niii, fiwwit", "Tinggi nya diaaaaa", "Macam artiss", "Amboih kasuuuiitttt". Then yang lain2 saya tak dengar sangat. Hahaha. Comel kan? Again, tak matang lagi time niii


Hyeeeeee

Then, saya ada rapat dengan a group of boys ni. Diorang ni pon outsiders jugak like me. And most important, diorang ni golongan the wanted dekat sekolah. Cikgu disiplin, guru besar dah macam ayah diorang dah. Hahaa. Dekat sekolah tu ada 3golongan dibahagi based on their final exam's result masa Form4. Cemerlang, Tengah2(Ada nama khas for this group, but I ter forgot) and Berlian. Fyi, Berlian is the last group among that 3 group. And all of the boys yang saya nak cerita ni semua dalam group tu. And so do me. Haha cz masa Form4 saya dekat sekolah lain. So thats why

Saya suka kawan dengan diorang sebab even nakal2 diorang pon, they still have their good side. Macam loving dengan family, pentingkan kawan, suka tolong kawan and most important, they have passion to study. And saya lah jadi cikgu diorang :3 Masa nak dekat SPM, pergi study dekat McD. Pernah study dekat kedai mamak jugak tauu. Bayangkan dengan hiruk pikuk anak mami dok sembang, boleh kitorang study dekat situ. Study LK pulak tu! Ohh, LK tu Lukisan Kejuruteraan

And suddenly, I ter had a crush on one of them. Macam tak percaya Nia boleh jatuh hati dengan anak mami. But hey! A crush will always be a crush okay. Tapi satu hari tu, one of my best friend, Mail detect my feeling towards that boy. Macam mana dia tahu saya pon tak tahu. Haha. Tapi he said 


"Aku kenal lah hang Niaaaa (macam dah kenal 5 thun je :p). Cara hang pandang dia pon aku boleh baca (very the cliche :p). Lagi pon, hang dok tanya pasai dia ja. Memang lah aku tauu (there you gooo!)" 

Then, si Mail ni dok cucuk2 yang boy ni mintak my number. Nak jadi cerita, one fine day tu saya ter confess dekat dia yang I had a feeling towards him. Aaaaa rasa nak menjerit ingat balik. Haha. Tu lah pertama kali saya confess tau. Before ni mana ada. And actually, that time saya baru clash with my first bf. Tak baru pon actually, adalah dalam 6 bulan. Baru lah kan? Nak di jadikan cerita jugak, SAYA DI REJECT. Bhahahaha kelakar kan? Dah lah first time confess, kena reject pulak. Alahaiii sedih much. Alasan dia

 "You're too good for me"

Masa dia bagi alasan tu, I was like, what the hell mannn ( Maaf ). Tapi saya tak puas hati. Then mengadu dekat Mail. When he heard my so called sad story, his reaction was just Ahaaaaa~ Lagi lah saya panas. Then dia cakap

"Actually Nia. Aku dah tahu dah benda ni. *** suka kat hang. Tapi dia tak boleh anggap hang lebih sebab hang terlampau baik"

There the same answer again! Sakitt je hati dengar. Baik lah sangat korang oii. Okay fine lah masa tu baik. Sekarang ni Nia dah jahat, so can you accept me now? Hikhik kiddin. Begitu lah kisah crush pertama saya. Heww pasrah. Eh no! This is the second. My first crush is when I was 8. Haha later on I tell the story

So now should I mention his name here? Takpelah kan. Cerita lama. Zaman tak matang. 3years back kot. Okay fine. Nama dia Safwan aka Top. Okbye

Eh kejap. Belum bye lagi. Ada lagi cerita. Masa SPM, kedudukan saya dengan dia dekaaat sangat dalam dewan. Just ada satu meja je di antara kitorang. Tapi dia duduk depan saya sikit. So kira whenever I toleh kanan, I can see him lah. Sumber inspiration gituww :3 Bhahaha geli geli. And he also can see me. Tapi whenever our eyes met, dia buat muka selamber je. Sedih hati. And satu hari tu saya tekad. This time when he look at me as Im for sure lah akan tengok dia all the time ( Saiko kan? Haha ), saya nak cakap good luck dekat dia. Nak dijadikan cerita, our eyes met! So saya pon buat muka comel, besarkan mata sambil buat tangan "Good luck!" dekat dia

And he smile! Oh maigodd. So dengan itu, saya pon menjawab paper dengan hati yang girang. Ecewah :p Okat tu je lah. Byeee

nota kecil: Lapar

7 comments:

  1. hahaha .. sweetnyaaa ..

    ReplyDelete
  2. nia ni kelakar la. nice story. boleh imagine muka nia dgn muka top. keadaan dalam dewan mutiara. floor kelas elektrik. bhahaah. cute ja.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Amal,, bukan dengan dia laah. Haha :p Crush jaaa

      Delete
  4. hanizrazad: die citer abis . wakakak . abis klau jumpe niz kne bahan nanti :D

    ReplyDelete