Saturday, October 8

GROWN UP

3Oktober haritu, saya dengan budak2 M4 kelua ramai2 untuk kali yang terakhir for this Semester. Habis je paper Physics aritu, terus kitorang keluar. Kami sewa kereta 3buah. dalam 14orang yang pergi, yang lain tak dapat join atas sebab2 tertentu. walaupon agak sedih dorang tak dapat join tapi plan tetap di terus kan. Lepas semayang Maghrib kami bertolak. Untuk kereta girls, Syikin yang drive :) so our first destination is ICT.. before sampai tu, ada something bad happen dekat kereta girls tapi Alhamdulillah takde sesape yang cedera. Cadangnya nak masok snow walk, tapi boys pulak mengada takmau masok. so kitorang pon menurut perintah jela ikot dorang nak pergi manee. Huu.. so this are some pictures. Enjoy:D


(Mula2 pergi tangkap2 gamba dekat depan snow house duluu)
kami lah girls M4 yang comel:D (Atiqah tak ikot)
boys bergamba dekat depan kereta kuda:)
Syikin dengan Cut macam Pwincess lahh..

(Then kitorang pergi masok dekat tempat Game)
Yihaa Nia naik kudaa:D Hafizhin jeles lah tu tak dapat naikk. Hee
Aiman ajar Ayu dengan Syikin main Pool. Kikii..
Fuyooo. Zaid dengan Akram main motoo..

(Lepas tu kitorang pon jalan2 lah dekat luar tengok2 lampuu)
wani, Syikin and Cut:)
Nia dengan Ayu:) kenape Nia bediri macam tu? Hahaa..
Aiman bersama lembunya. Hehe ensem kan Aiman:)
Encik Santa tunggu kejap. nak tangkap gamba dengan encik boley?:D
KAMI:DD Hafizhin jadi tukang tangkap gamba mase ni..
Yahoooo~

Dekat ICT tu kitorang takde lah jalan je. Tapi ada main pemainan die jugak. Girls main buaian yang pusing laju2 tu(Elehh tak takot ponn), yang boys main ape benda tah die macam keratapi, tapi kayuh sendiri and tengok pemandangan ICT dari atas. Lepas dah penat jalan tu kitorang pon amik keputusan nak pergi makan sebab sume orang pon da lapaa. kitorang pergi makan dekat Baraa, dekat depan UiTM Shah Alam.

Sume dah kebuloo. Nia tak banyak pon makan, roti planta dengan roti kosong je.
Hishh shishaa.. Girls dok jaoh2!
Orang yang paling kami tak sangke akan ikot. hahaa. Akram:)
Zaid pon same jugak. Paling payah nak denga suare dalam kelas:P

Then sedar tak sedar dah pukol 12.30pagi. Wuu.. memang tekejot beruk lah sebab kitorang tak boleh masok U dah after pukol 11malam kalau tak nanti kena kompaun RM50. Then bincang punya bincang, boys ajak kami girls pergi overnite. Huhuu.. Okay sumpah cuak time nih. Dorang kate,
"Korang jangan risaw, kitorang janji akan jage korang."

Setelah fikir2 balik, takkan lah kitorang yang girls nak balik satu kereta je pergi U memandangkan jalan menuju ke U tu pon ala2 masok hutan belantara kan and didorong pula perasaan nak merasa pengalaman ber Overnite ni (Hihii kami kan budak baik tak pernah overnite), so kami ikot jelaa. Destinasi seterusnya, Uptown Danau Kota. sekarang girls berpecah dua kereta. Saya, Ayu dengan Cut satu kereta dengan Aizat and Azim Kelate. Syikin and Wani satu kereta dengan Wan Ku and Hafizhin. so the journey of 5 anak dare yang tak pernah overnite, Begin:D Hahaa.. Okay ni pulak gamba kami dekat Danau Kota:)

Aizat and Azim Kelatee:D
Ayu and Cut sayang<3
Sume dok khusyuk denga Azim beceritee..

Act kan, masa perjalanan nak ke Danau Kota ni, belaku something dekat kereta yang saya naik. Sumpah kelaka tapi kalau nak cerita, memang panjang lah kan. Tapi saya akan cerita jugak dalam entry lain. Janji.. Okay, lepas masing2 pon dah puas bershopping ala2 kadar, kitorang pon gerak lahh. Oh ya, kami girls beli T-shirt sorang satu. T-shirt yang sama tapi lain2 colour. Kikii.. :p Okay, destinasi seterusnya, Dataran Merdeka:DD

ni kire macam model la kan, ada cahaya dari bawah then snap. Hehee.. Akram da tido daa:p
Okay Nia pon nak gak. even gamba shaking tapi still nak jugak letak. hahaa
Sape paling menyerlah dekat situ? Haha.. terang bebeno bajunyee..
tengok diorang tu. Hehee.. Comell^^
muke pukol 4.30pagi. Penattttt....

Dalam pukol 5pagi macam tu kami pon gerak lah dari KL.. OTW balik tu, ramai kawan2 saya yang tido. penat lah tuu:) Tapi yang drive takde lah tidoo. Kikii.. Kami sume sampai area Puncak Alam dalam pukol 6.15pagi.. Saya ingat kan nak terus balik, rupanya boys ada plan lain. diorang bawak kami pergi pusing2 area Bandar Puncak Alam tengok sunrise:) Then kami singgah Petronas untuk solat subuh and diorang ajak breakfast dekat McD.. Disebab kan sume pon dah penat, so satu gamba pon kitorang tak amik dekat McD tu. Hahaa.. Dalam pukol 8.15pagi macam tu, kami pon balik lah hostel masing2 and hantar kereta yang disewa tu dekat owner dia:)

It's such a great night. Memang takkan pernah saya lupa malam tu and saya percaya kawan2 yang lain pon sama sebab pagi tu kami saling ucap terima kasih sesama sendiri and girls pulak saling I love U sesama sendiri. Oww how wonderful that feeling :') dekat sini kami girls ada something nak cakap buat Boys M4,

Korang, 
Thanks for made our night that day. kitorang girls takkan pernah lupa malam yang betul2 bermakna haritu. And paling penting, thanks sebab jaga kitorang betul2.. Kami girls sangat sayang korang boys
we love you all <3

nota kecil: kita friends sampai mati kan? :')










6 comments: