Friday, October 28

THE POWER OF WORD

MARATHON30: 9
Article ni actually Bahasa Inggeris tapi saya translate and tambah2 ala kadar jadi Bahasa Melayu. Perkataan2 yang selalu Perempuan guna untuk describe perasaan dorang especially to men. Hehee..


FINE: Perkataan ni selalu keluar dari mulut girls bila dorang mengalah masa berdebat dengan boys. Perkataan ni jugak pertanda supaya boys must shut up kalau awak taknak dirasakan annoying oleh girl tu. hehehh


FIVE MINUTE: Girls selalu mintak 5minute nak bersiap tapi hakikatnya maybe akan jadi lebih setengah jam. Huhuu.. Sabar jelah ye boys:) Maybe awak boleh pegi lari 10round dekat padang dulu kee.. kan2?


NOTHING: Kalau girls cakap 'Takde pape' actually ada benda lah tu dia simpan. Jangan awak cakap 'Betul ni takde papee? okay lah kalau macam tu' Haa kalau awak cakap macam ni, get ready lah nak perang besar or kena merajuk seminggu..


GO AHEAD: 'Buat lah buat..' Kalau girls cakap macam ni, baik awak jangan buat kalau tak, Hahaa.. Siap sedia lahh..


LOUD SIGH: Haiihhhhhhh..... Actually this is a word yang dia perlukan perhatian dari awak untuk calm her down. Dia perlukan awak saat2 susah macam ni, bukannya keluhan biasa yang awak sangka dia penat or whatsoever..


IT'S OKAY: Girls selalu cakap 'Its okay' especially to their beloved one sebab dia taknak orang yang dia sayang tu risaw. Tapi sebenarnya, hanya tuhan yang tahu betapa berdarah, berkecai nya hati dia..

nota kecil: Sekarang musin hujan kan? Em emm..



No comments:

Post a Comment