Wednesday, May 9

DAH IRA DAH!


Menitik2 air mata tengok video perempuan gila meroyan dok pukul baby tak berdosa tu. Ape ke sawan nye lah orang macam tu. Dah tentu2 budak tu kecik lagi, tak tahu apa. Menagis je lah yang dia tahu. Yang kau pergi sepak terajang, hempuk, cubit tu apa ada hal? Bengang lah ni kan? Rasa nak mencarut je. Siries. Mencarut pon tak guna, dosa yang dapat. Doa je lah ada pihak yang bertanggungjawab tengok video ni and dikenakan tindakan dekat si Ira gila meroyan tu dengan yang si perakam tu sekali. 


Cik Ira, awak dulu pon macam baby tu jugak. Bukan lahir2 terus besar boleh cakap semua. Kalau dah tak boleh tahan kerja dekat nursery tu and sifat sabar pon tak ada, jangan kerja dekat situ. Buat sakit anak orang je. Banyak lagi tempat yang memerlukan khidmat hempuk, sepak terajang awak tu macam kilang batu ke kan? Sesuai ape.


Dulu saya pon pernah kerja nursery, faham sangat kalau budak menangis tak berhenti ni. Tapi nak buat macam mana, diorang bukan faham bahasa pon. Tapi satu je lah saya risau, kalau satu hari nanti awak dah ada anak, jangan marah lah kalau orang buat anak awak macam tu. Yeah? 


nota kecil: Mood; Bengang tahap dewa

7 comments:

  1. nia, pelaku ni dah mengaku bersalah kt court PJ tahun lepas, ni kes tahun lepas. tak tahu baru kenapa harini feymes. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahhh, yekeee. baru tengok tadiii.. Baguslah dia dah kena. Haihh....

      Delete
  2. nia, perempuan ni dah kena tangkap polis dah. sebab dia pun mental sikit. orang yang rakam ni pernah nak tolong, tapi kena pukul. so dia rakam senyap2. ni info mmbe aku bagi tau dekat FB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yamm, engok gaye pon dah tahu dia ada penyakit tu. Huuu, thanks for the info yamm. Gile orang macam tu. sedih kite tengok baby tu.. huu

      Delete
    2. kann?? nasib baik mental. boleh la dimaafkan sikit. sebelum tau pasal perakam ni, marah gak dengan orang yang rakam ni. huhu

      Delete
  3. eeii. bongok giler. aku tgk dye pukul ngan bantal tuh pon dah jerit.kuang asam punyer pompuan.

    ReplyDelete