Wednesday, May 9

MUFFIN

Mood takde tapi nak jugak update sebab still tak puas hati pasal kes Ira tadi tu. Rupanya Ira tu ibu kandung baby tu ekk. Oooo.. Plus tu kes lama rupanya. Syukur lah dia dah kena tahan dan dipenjarakan. Kawan saya; Yam kata, dia ada masaalah mental. Kalau fikir2 balik, masuk akal lah jugak sebab orang gila je sanggup pukul baby sampai macam tu sekali..


Sekarang dunia dah macam2. Buang baby lah, dera anak lah, rogol anak sendiri lah. Kita sebagai umat Islam, kena doa banyak2 pada Allah minta di jauhkan lah benda2 macam ni kan. Haihhh.. 


So harini saya cuti. Tak ade buat ape pon. Just ikot Mama amik Amier Mikhail balik sekolah macam biasa and buat muffin;) Uwww, I'm falling in love with my cute little muffin. Dah lah comel, sedapilicious pulak tu(angkat bakul). Tapi betul laaaa. Papa pon puji. Mikhail siap buat wallpaper phone die lagi gambar muffin ni. Hewheww:p


Nampak yummy tak? ^^,

Comot sikit sebab Amier Mikhail yang letak adunan tu dalam cup. Dah bagi tahu diorang dah suruh taruk separuh je adunan tu, tapi degil kan. Biase lah, budak lelaki... Mesti kata saya taknak mengaku buat comot kan? Fineeee, tengok ni..

Haaaaa...

Punya lah penuh diorang isi. Huhuu, lantaklahh. Biar diorang merasa buat kek. Tapi saya dah warning awal2 dah; Baju kotorrrrrrrr, siap sekor2! Hahaa:p

So, esok start kerja. Minggu ni, whole week OT. Haihhh, jadi bangla la nampaknye kerja 12jam. Sabar je lah. Ok lah, before tidur I've got something to share. Ilmu yang diajar hari ini oleh someone kepada saya ialah;

Nia, before makan, baca lah Bismillah 3kali. Bismillah yang pertama untuk keizinan sebab makanan tu Allah punya. Kemudian, bismillah yg kedua untuk perlindungn. Akhir skali baca bismillah untuk minta rahmat.. 

Baiklahh, before makan baca bismillahirrahmanirrahim sebanyak 3kali. Insyaallahh..

nota kecil: Saya minta maaf..

2 comments:

  1. okey :) nampak sedap kek tu. tadi baru mkn. tapi beli je. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee:p Nanti try lah buat, lepastu share2 lah dekat blog yee^^,

      Delete