Tuesday, December 13

AGAIN M4 UNITE

Hari sabtu haritu, saya dengan budak2 M4 hangout sama2. Againn. Huhuu:p Macam biasa, kitorang enjoy spent time together. Siriously enjoy gila. Kali ni lagi best sebab whole kelas ikot sekali. 5kereta kitorang konvoi. Masa planning tu, banyak jugak lah onak yang datang. Penat kami girls pujuk rayu boys suruh ikot, akhirnya diorang ikooot jugak. Hehe:p Sayang korang lebey lahh. So pagi2 lagi dalam pukol9 kitorang dah gerak from Palam. Our first destination, Sunway:) 
Syikin drive kereta girls:) Sempat senyum lagi masa drive tu. Taiko tak taiko?
Around 12noon macam tu sampai lah dekat Sunway Pyramid. Sampai2 terus pergi tanya tiket Ice skating. Masa tu, ada konflik jadi. Kitorang girls memang sangat bengang lah dengan boys sebab diorang last minute cancel main ice skating tu. Kitorang ape lagi, tacing habis lah. Then terus pegi makan Kfc taknak tunggu diorang. Dekat Kfc tu, pandai pulak semua boys datang makan sekali satu meja. Konon nak pujok kitorang lah tu. Ecey, mengada:p Mana taknya, masa makan tu, semua girls dok pakat mulut muncung 3inci, sampai boleh buat sidai baju, takot lah diorang. Haha:p Then after pujok2, bincang2, plan ice skating yang setelah sekian lama dirancang, Jadii~ Yeayyy:D 
Masa makan Kfc:) jemput makan..
Act, takboleh snap picture time main ni. Tapi kitorang ter escape.. Hahaa:p
Ya Allah masa Ice skating ni, best sangat2. Tak tipuu. Jatuh tu takpayah cerita lah kan, sampai lebam2 lutut ni ha. Besau pulak tu. Tapi, bile lagi nak merasa kaki lebam kalau tak sekarang kan?:') After dah berjam main dalam tu, lama2 saya dapat lah jugak rentak nak main dia macam mana kan, sampai terperasan sorang2 yang diri ni tengah perform untuk acara dunia. Haha. Gile perasan. Lol:p 
Muka ni perform acara dunia? Sila gelak guling2 ye..
But ada jugak yang tak skate. Boys yang tak skate ni diorang pergi shopping then main archery. Ala yang archery tu yang tembak2 tu. Pastu dorang karoke lagi. Untunglaaa~
Bergaya tak Wan Zu? Dia single and available ye. Sila isi borang. Eceyy:p
Amboi happy nye korang ber karoke yee? Lehan kenape muke cenggitu?
Lepas dah puas main apa suma, then keluar lah kami ber30 dari Sunway tu. Stop kat masjid dulu, solat maghrib and Isya sekali. Sambil2 tu saya duduk dekat luar tengok bulan penuh. Malam tu pukol 10.30, gerhana bulan. Tu pon salah satu sebab kenapa kami M4 nak keluar hari tu, nak tengok gerhana sama2. So sweet kan? Boys yang ajak taw. Bukan girls:) Then after dah solat Isya' kitorang pon berangkat lah ke Kl. Kereta semua berpecah sebab jam. 
Sunway view at night..
Macam biasa, kereta yang saya naik mesti sesat. Haha:p Sejam lebih lah jugak kitorang sesat akhirnya sampai lah jugak kami 5orang girls yang comel lote ni ke pangkuan boys M4. Ahaks:p Sampai2 je terus kena marah sebab sesat. Huu.. And yang paling sedey, kami girls tak sempat tengok gerhana bulan sama2 dengan diorang :( Tengok dalam kereta je, tak feeling langsung. Siries saya terkilan gila takdapat tengok gerhana tu. SIRIESSS..
3Dara pingitan. Ayu, Wani, Syikin:)
Lepas tu, terus kitorang pergi makan memandangkan masing2 pon dah lapar tahap kebulur dah. Kitorang decide pegi makan nasi dekat Restoran Pelita Nasi Kandar sebelah Klcc. Banyak gile saya makan malam tu. Lapar giles giles.. Then boleh pulak boys bantai tengok bola and jerit2 macam ape je dekat situ. Buat malu kitorang girls je. Haha:p Masaalah nye diorang je yang jerit faham tak, orang lain mane jerit. Yelah, situ kan kawasan elit, sebelah Klcc, sebelah club, sebelah hotel lagi. Mane diorang jerit2 kalau tengok bola. Kelakar lah diorang ni. Sumpa comel:p
Tengok tu, kusyuk tak kusyuk diorang layan?
After perot dah kenyang, hati pon dah girang, so kitorang pon menerus kan perjalanan ke Uptown Danau. Macam tempat wajib M4 lah pulak Danau ni. Huhu.. But before tu, boys suruh kami girls berpecah kereta. Diorang taknak kitorang sesat lagi. Huhu. Tahu pon sayang kitorang, ingat tak sayang tadi. Ecey nya punn:p Sampai2 Danau tu, kitorang shopping lah ape lagi. Girls ajak pergi Ts, boys taknak. Diorang kate, dekat Ts takde barang boys, barang girls je banyak. So kitorang pon pasrah lah shopping kat Danau even dekat Ts tu ade sale kasut besar besaran. Harga serendah RM5 faham tak? Rugi besaq tak pegi u know?
Lepak2 kejap tunggu duit jatuh dari langit after penat shopping.
Lepas dah shopping tu, kitorang pon terus kan lah perjalanan. Puko4 nanti boys kata nak tengok bola. Sape lawan sape tah, dah lupa. So diorang pon dengan pantas nye rushing dari Danau ke Shah Alam semata2 taknak terlepas tengok bola. Last2, tak sempat jugak. Lega hati kitorang girls. Tapi takbest nye, diorang still stop jugak kat Restoran Baraa depan UiTM Shah Alam tu nak tengok bola lagi even dah pukol6 pon. Sabau je lah. Sape lawan saya tak tahu, jangan tanya.. Then after solat subuh, kitorang gerak balik Palam. Then pukol8 kitorang pon sampai lah Palam dengan selamat nya. Alhamdulillah:)
This was made by one of my classmate using programming. Cool huh? :)

Another great day I spent with You guys. Thanks a lot:) Siriesly sayang korang sangat2..

nota kecil: I got a very bad flu rite now T.T




2 comments:

  1. ececey ayat. pang satgi! :)
    sorry for all the mistake made during the trip.
    and sesatsesat semua tu, saje je nak bawak korang semua berjalan :)
    thanks for everything (Y)

    ReplyDelete
  2. mlm 2 barca lwn real la nia..game pntg 2..

    ReplyDelete