Wednesday, November 9

ENTAH

MARATHON30:20
Macam tajuk entry, actually takde idea pon nak update, just excited je lah akhirnya MARATHON30 saya dah nak habis. Insyaallah sempat lah habiskan before naik semester ni. Tu lah, padan muka diri sendiri dah termakan janji sendiri. Lain kali jangan lah buat janji kalau tawu diri tu pemalas. Wuhuu:p


Tadi dekat facebook dekat newsfeed tu keluar lah update2 status orang kan. Ada satu status ni, status sorang girl yang comel je mata bulat, kulit licin, rambut panjang. Maybe dalam Tingkatan3 kot umur dia. Tapi malangnye, status dia maki hamun orang. Maybe dia marah perempuan yang kacau Bf dia kot. Tapi sudah terang lagi bersuluh, memang pon dia marah perempuan yang kacau Bf dia. Huu..


Actually kadang2 ni, tak semua benda yang kita rasa dalam hati tu, patut kita luahkan sebab orang akan judge kita dari situ lah. Walaupun luarannya comel, cantik, sweet tapi kalau status maki2 orang, terjejas lah respect orang dekat kita even tak kenal. Bukan maksud saya bermuka muka or hipokrit. Tapi kita sebagai seorang wanita, kenalah jaga adab sebaik mungkin. Bukan dekat Facebook je, tapi dekat dunia realiti jugak. Bagi saya sendiri, saya pon tengah cuba belajar. Hanya renungan untuk kita kaum hawa. Selamat malam dunia..
My mouth is siriously melting badly:D ohmy..

nota kecil: 20haribulan ni balik Palam:)

No comments:

Post a Comment